Σοκολατένιος πειρασμός

Ακαταμάχητη γεύση! Συνταγή από: Μαρίνα Παντελίδου

 

ΥΛΙΚΑ

Βάση

  • βούτυρο για το βουτύρωμα της φόρμας
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας
  • 30 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 60 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 30 γρ. κακάο
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Μους

  • 250 γρ. άσπρη σοκολάτα (κουμπιά)
  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος, με τουλάχιστον 30% λιπαρά
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (κουμπιά)
  • 1 κ.γλ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • φόρμα σε σχήμα καρδίας 22 εκ.
  • αντικολλητικό χαρτί
  • κουτάλι
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε μια φόρμα σε σχήμα καρδιάς 22 εκ. Τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί στη βάση της φόρμας. Αλείψτε με λίγο επιπλέον βούτυρο το αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 60 γρ. ζάχαρη, 2 αυγά, 1 κουταλάκι σπιτική ζάχαρη βανίλιας, 30 γρ. ηλιανθέλαιο και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Προσθέστε 60 γρ. αλεύρι, 30 γρ. κακάο, 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Πλύνετε και στεγνώστε τον κάδο.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για μισή ώρα περίπου. Προχωρήστε με τη διαδικασία της μους.

Μους

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. άσπρη σοκολάτα (κουμπιά), 150 γρ. κρέμα γάλακτος και ρυθμίστε 4 λεπτά/50°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (κουμπιά), 250 γρ. κρέμα γάλακτος και ρυθμίστε 4 λεπτά/50°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε τη λιωμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Αφαιρέστε 2 κουταλιές, μεταφέρετε σε ένα άλλο μπολ και αφήστε στην άκρη για το γαρνίρισμα. Πλύνετε και στεγνώστε τον κάδο.

Βήμα 3

Τοποθετήστε το μπολ με το μείγμα σοκολάτας κουβερτούρας, πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 100 γρ. άσπρης σοκολάτας. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το χτυπητήρι στα μαχαίρια. Βάλτε στον κάδο 400 γρ. κρέμα γάλακτος, 1 κουταλάκι σπιτική ζάχαρη βανίλιας και χτυπήστε στην ταχύτητα 3, χωρίς να έχετε ρυθμίσει το χρόνο, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα, προσέχοντας ώστε να αποφύγετε το υπερβολικό χτύπημα. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το 1 /3 της χτυπημένης κρέμας γάλακτος μέσα στο μείγμα με τη λιωμένη άσπρη σοκολάτα και αναδιπλώστε προσεκτικά με τη σπάτουλα, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 6

Αδειάστε την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, στο μείγμα με τη σοκολάτα κουβερτούρα και αναμείξτε, αναδιπλώνοντας προσεκτικά με τη σπάτουλα, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάστε πάνω από τη βάση-κέικ και στρώστε ομοιόμορφα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Βήμα 7

Αδειάστε από πάνω το μείγμα με την άσπρη σοκολάτα και απλώστε το ομοιόμορφα χρησιμοποιώντας την πίσω μεριά ενός κουταλιού. Από πάνω, γαρνίρετε με τις δύο κουταλιές της λιωμένη σοκολάτας κουβερτούρας που αφήσετε στην άκρη και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας, κάντε κυκλικές κινήσεις, δίνοντας έτσι τα επιθυμητά σχήματα.

Βήμα 8

Μεταφέρετε το γλυκό στο ψυγείο, για τουλάχιστον 6 ώρες. Ξεφορμάρετε προσεκτικά και σερβίρετε.

Συμβουλή

Το μυστικό είναι η ποιότητα της σοκολάτας

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι