Μαγειρίτσα Νηστίσιμη/Βέγκαν

Η vegan εκδοχή της Συνταγή από: Χρύσω Χαραλαμπίδη.  

ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ. μανιτάρια oyster, σε κομμάτια
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. φρέσκο άνηθο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε κομμάτια
  • 1500 γρ. νερό
  • 10 γρ. αλάτι
  • 60 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 30 γρ. σπιτικός ζωμός λαχανικών
  • 4 φύλλα μαρούλι, ψιλοκομμένο (0.5 εκ.)
  • 60 γρ. ταχίνι
  • 70 γρ. χυμό λεμόνι
  • 1 πρέζα πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • μπολάκια
  • σουπιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Μεταφέρετε 400 γρ. μανιτάρια σε ταψί φούρνου, πασπαλίστε με 20 γρ. ελαιόλαδο και ψήστε στο φούρνο, μέχρι τα μανιτάρια να έχουν χάσει το νερό τους. Κόψτε τα σε μικρά κομματάκια, μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 50 γρ. άνηθο και κόψτε  5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε τον άνηθο σε ένα μπολ  και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. κρεμμύδι, 4 κρεμμυδάκια φρέσκα και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Προσθέστε στον κάδο τα υπόλοιπα 50 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Προσθέστε στον κάδο νερό, μέχρι την ένδειξη 1,5 λίτρο, τα κομμένα μανιτάρια που αφήσατε στην άκρη, 10 γρ. αλάτι, 60 γρ. ρύζι, 30 γρ. σπιτικό ζωμό λαχανικών και μαγειρέψτε 10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Προσθέστε στον κάδο 4 φύλλα μαρούλι, τον ψιλοκομμένο άνηθο, 60 γρ. ταχίνι, 70 γρ. χυμό λεμόνι και μαγειρέψτε 10 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2.

Βήμα 7

Γαρνίρετε με 1 πρέζα πιπέρι και σερβίρετε.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι