Πασχαλινή σούπα αυγολέμονο με καουρμά

Με όλα τα καλά του! Συνταγή από: chef Σάββα Μάππουρα.

ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ. αρνί, ψαχνό, σε κύβους (4 εκ.)
  • 80 γρ. κρασί κόκκινο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. αλεσμένο πιπέρι
  • 200 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 1600 γρ. νερό
  • 180 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. χυμό λεμόνι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • μικρή κανάτα
  • τηγάνι
  • σουπιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε ένα μπολ στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 400 γρ. αρνί ψαχνό, σε κύβους (4 εκ.) και 80 γρ. κρασί κόκκινο. Προσθέστε 1 κουταλάκι αλάτι, ½ κουταλάκι πιπέρι, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Βήμα 2

Σουρώστε το αρνί στο καλαθάκι, κρατώντας τη μαρινάδα σε ένα μπολ από κάτω και αφήστε στην άκρη να στραγγίσει.

Βήμα 3

Τοποθετήστε 1 μικρή κανάτα στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 200 γρ. ηλιανθέλαιο. Μεταφέρετε το ηλιανθέλαιο σε ένα τηγάνι και ζεματίστε σε μια εστία.

Βήμα 4

Προσθέστε το στραγγισμένο αρνί στο τηγάνι, προσεχτικά και τηγανίστε το μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το ροδοκοκκινισμένο αρνί στον κάδο, προσθέστε τη μαρινάδα και μαγειρέψτε 4 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 0.5.

Βήμα 6

Προσθέστε 1600 γρ. νερό και μαγειρέψτε  20 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 7

Προσθέστε 180 γρ. ρύζι καρολίνα και μαγειρέψτε  25 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε το  περιεχόμενο του κάδου σε μια σουπιέρα και αφήστε στην άκρη.  Ξεπλύνετε τον κάδο, με κρύο νερό, για να κρυώσει και στεγνώστε  καλά.

Βήμα 8

Βάλτε στον κάδο 4 αυγά και χτυπήστε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.

Βήμα 9

Μετά χτυπήστε 1 λεπτό/ταχύτητα 3, προσθέτοντας λίγο-λίγο τα  100 γρ. χυμό λεμονιού από το άνοιγμα της μεζούρας πάνω στα περιστρεφόμενα μαχαίρια.

Βήμα 10

Φέρτε τη σουπιέρα δίπλα στον κάδο σας, αφαιρέστε τη μεζούρα και χτυπήστε 1 λεπτό 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2.5, προσθέτοντας με μια κουτάλα σιγά-σιγά τον μισό περίπου ζωμό από το άνοιγμα της μεζούρας, πάνω στα περιστρεφόμενα μαχαίρια. Μεταφέρετε το μείγμα στη σουπιέρα, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε τη σούπα ζεστή.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι