Χαλβάς με ταχίνι και φιστίκια Αιγίνης

Γευστική ανατροπή!

ΥΛΙΚΑ
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας
  • 25 γρ. υγρή γλυκόζη (1 κ.γλ.)
  • 1000 γρ. ταχίνι, αχτύπητη
  • 300 γρ. φιστίκια Αιγίνης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ορθογώνια φόρμα για κέικ (30x12 εκ.)
  • πλαστική μεμβράνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Καλύψτε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ (30x12 εκ.) με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 700 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. νερό, 2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι και βράστε 12 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 3

Προσθέστε 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας, 25 γρ. υγρή γλυκόζη και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 3.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, ρυθμίστε στην ταχύτητα 4 και ενώ τα μαχαίρια δουλεύουν, προσθέστε 1000 γρ. ταχίνι από το άνοιγμα της μεζούρας, ώστε να στάξει λίγο-λίγο μέσα στον κάδο για να δέσει το μείγμα.

Βήμα 5

Προσθέστε 300 γρ. φιστίκια Αιγίνης και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 4 με τη βοήθεια της σπάτουλας. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και αφήστε να πήξει για 4 ώρες.

Βήμα 6

Ξεφορμάρετε, αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη και σερβίρετε.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι