Κινόα με πλιγούρι και σάλτσα ντομάτας (TM6)

Ανάλαφρη εμπειρία. Συνταγή από: Μαρία Παπαγεωργίου

 
 ΥΛΙΚΑ
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους 4 εκ.
  • 120 γρ. πλιγούρι
  • 120 γρ. κινόα άσπρο
  • 120 γρ. κινόα κόκκινο ή μαύρο
  • 400 γρ. περαστή ντομάτα
  • 2 κ.σ. πάστα ζωμό λαχανικών ή 2 κύβοι ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 400 γρ. νερό

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • σπάτουλα
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 20 γρ. ελαιόλαδο, 200 γρ. κρεμμύδι και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Σοτάρετε για 5 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε στον κάδο 120 γρ. πλιγούρι, 120 γρ. άσπρο κινόα, 120 γρ. μαύρο κινόα, 400 γρ. περαστή ντομάτα, 2 κουταλιές σπιτική πάστα ζωμό λαχανικών, 1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη, ¼ κουταλάκι αλάτι, 400 γρ. νερό και ρυθμίστε Βραστήρας ρυζιού, με το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας.

Βήμα 4

Μεταφέρετε σε ένα μπολ για σερβίρισμα και ανακατέψτε ελαφρά με τη σπάτουλα να αφρατέψει, αν χρειάζεται. Σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλές

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο μείγμα που περιέχει 3 είδη κινόα ή ακόμα και μείγμα που συμπεριλαμβάνει και πλιγούρι.

Σερβίρετε με πρόβειο γιαούρτι και πράσινη σαλάτα.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι