Κουλουράκια νηστίσιμα διπλοφουρνισμένα

Διπλοφουρνιστή νοστιμιά! Συνταγή από: Αγγέλα Βενιζέλου

ΥΛΙΚΑ

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 120 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 120 γρ. τσάι από γλυκάνισο, κρύο
  • 1 /2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γλ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 600 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 150 γρ. σουσάμι ασπρισμένο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • αντικολλητικό χαρτί
  • ταψιά φούρνου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 120 γρ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 2

Προσθέστε 120 γρ. ηλιανθέλαιο, 120 γρ. χυμό πορτοκάλι, 120 γρ. τσάι γλυκάνισο, 1 /2 κουταλάκι μαγειρική σόδα, 1 κουταλάκι σπιτική ζάχαρη βανίλια και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 3

Προσθέστε 1 κουταλάκι baking powder, 600 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής και ζυμώστε 1 λεπτό/ταχύτητα στάχυ.

Βήμα 4

Η ζύμη θα είναι κολλώδης, αφαιρέστε με τη βοήθεια της σπάτουλας σε ένα μπολ και αφήστε 30 λεπτά τουλάχιστον να ξεκουραστεί. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C, καλύψτε τρία ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και βάλτε 150 γρ. σουσάμι σε ένα ξέβαθο πιάτο και αφήστε στην άκρη. Χωρίστε τη ζύμη σε μπαλίτσες (15 γρ.) πλάστε με τα χέρια κάθε μπαλίτσα σε ένα μακρόστενο μπαστούνι και ενώστε τις δύο άκρες, σχηματίζοντας στρογγυλά κουλουράκια. Περάστε το κάθε κουλουράκι και από τις δυο πλευρές στο σουσάμι.

Βήμα 5

Μεταφέρετε τα κουλουράκια στα ταψιά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά (180°C). Αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά.

Βήμα 6

Κατεβάστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 100°C και βάλτε ξανά τα ταψιά με τα κουλουράκια, για ακόμα 10 λεπτά. Μεταφέρετε σε μια σχάρα και αφήστε να κρυώσουν πριν σερβίρετε.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι