Cheesecake με λεμόνι

Λεμονάτο! Συνταγή από: Μιράντα Λύτρα. 

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια
  • 500 γρ. μπισκότα digestive, σε κομμάτια
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 κονσέρβα)
  • 1000 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 410 γρ. blackcurrant filling (1 κονσέρβα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. βούτυρο και λιώστε 2 λεπτά/50°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 2

Προσθέστε 500 γρ. μπισκότα digestive και αναμείξτε με τη βοήθεια της σπάτουλας 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο σκεύος, απλώστε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα, 300 γρ. τυρί κρέμα και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το χτυπητήρι, προσθέστε 1000 γρ. κρέμα γάλακτος και αναμείξτε 3 λεπτά/ταχύτητα 3.5.

Βήμα 5

Προσθέστε 200 γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 3.5. Αφαιρέστε το χτυπητήρι.

Βήμα 6

Μεταφέρετε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και βάλτε το στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε, απλώστε ομοιόμορφα 410 γρ. blackcurrant filling.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι