Μαύρα λιγκουίνι με γαρίδες

Θεσπέσιο πιάτο! Συνταγή από: Ηλιάνα Σοφοκλέους.  

ΥΛΙΚΑ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. κρεμμύδι
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 700 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, σε κονσέρβα
  • 30 γρ. πάστα ντομάτας
  • 80 γρ. ούζο
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 500 γρ. γαρίδες ωμές, καθαρισμένες
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1500 γρ. νερό
  • 500 γρ. μακαρόνια λιγκουίνι
  • 130 γρ. φέτα
  • 150 γρ. ντοματίνια
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 2 σκελίδες σκόρδο, 200 γρ. κρεμμύδι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Προσθέστε 25 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρετε 8 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε 700 γρ. ντομάτες, 30 γρ. πάστα ντομάτας, 50 γρ. ούζο, 10 γρ. ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και μαγειρέψτε 10 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 5

Προσθέστε στον κάδο 500 γρ. γαρίδες, τα υπόλοιπα 30 γρ. ούζο και μαγειρέψτε 3 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 0.5.

Βήμα 6

Προσθέστε 50 γρ. κρέμα γάλακτος και αναμείξτε 25 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 7

Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και αφήστε στην άκρη. Ξεπλύνετε τον κάδο.

Βήμα 8

Βάλτε στον κάδο 1500 γρ. νερό και ρυθμίστε 10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 9

Προσθέστε τα λιγκουίνι από το άνοιγμα της μεζούρας και μαγειρέψτε 9 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 10

Μεταφέρετε τα λιγκουίνι στο πυρίμαχο σκεύος και ανακατέψτε με τη βοήθεια της σπάτουλας. Προσθέστε 130 γρ. φέτα, 150 γρ. ντοματίνια και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα. Σερβίρετε αμέσως.

Παραλλαγή

Η συνταγή μπορεί να γίνει με όποιο ζυμαρικό επιθυμείτε

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι