Αρωματικό ψωμί

Για όλη τη βδομάδα! Συνταγή από: Έμιλη Κανάρη

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 3 κόκκους μαστίχα
  • 3 κόκκους μέχλεπι
  • 1 κ.γλ. γλυκάνισο
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 200 γρ. αλεύρι φαρίνα και λίγο επιπλέον για αλεύρωμα
  • 200 γρ. αλεύρι χωριάτικο
  • 110 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 300 γρ. νερό και λίγο επιπλέον για ράντισμα
  • 15 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γλ. αλάτι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • ματ σιλικόνης
  • μπολ
  • πετσέτα κουζίνας
  • καλαθάκι ρατάν για ψωμί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Καλύψτε ένα ταψί φούρνου με ματ σιλικόνης ή αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 1 κουταλάκι ζάχαρη, 3 κόκκους μαστίχα, 3 κόκκους μέχλεπι, 1 κουταλάκι γλυκάνισο, 1 /2 κουταλάκι κανέλα και αλέστε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. αλεύρι φαρίνα, 200 γρ. αλεύρι χωριάτικο, 110 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως, 300 γρ. νερό, 15 γρ. ξηρή μαγιά, 1 κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 3.

Βήμα 4

Προσθέστε την αλεσμένη ζάχαρη/μαστίχα/μέχλεπι/γλυκάνισο/κανέλα και ρυθμίστε 2 λεπτά/ταχύτητα στάχυ.

Βήμα 5

Πλάστε το μείγμα σε μπάλα και καλύψτε με πετσέτα κουζίνας ή μεταφέρετε σε καλαθάκι ράταν για ψωμί για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να φουσκώσει αρκετά.

Βήμα 6

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Μεταφέρετε το ψωμί στο ταψί φούρνου που έχετε ετοιμάσει, αλείψτε με λίγο νερό και αλεύρι.

Βήμα 7

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (200°C) για 30 λεπτά

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι