Σοκολατίνα Νηστίσιμη

Πάντοτε ευπρόσδεκτη! Συνταγή από: Τούλλα Χριστοδούλου.

ΥΛΙΚΑ
  • 550 γρ. χλιαρό νερό
  • 4 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ
  • 450 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 80 γρ. σκόνη κακάο
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 4 κ.γλ. baking powder
  • 260 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης,
  • χοντροαλεσμένα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • φόρμα 24 εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C και λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα 24εκ.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ βάλτε 550 γρ. χλιαρό νερό και 4 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ, αναμείξτε και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 450 γρ. αλεύρι, 80 γρ. κακάο, 270 γρ. ζάχαρη, 1 φακελάκι βανίλια, 4 κουταλάκια baking powder, 240 γρ. ηλιανθέλαιο και το μείγμα νερού/στιγμιαίου καφέ και ρυθμίστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 4

Με τη βοήθεια της σπάτουλας, καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου και ρυθμίστε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο (175°C). Όταν ψηθεί, ξεφορμάρετε

και αφήστε να κρυώσει καλά.

Βήμα 6

Σε καθαρό κάδο προσθέστε 200 γρ. κουβερτούρα, τα υπόλοιπα 20 γρ. ηλιανθέλαιο και αναμείξτε 4 λεπτά/50°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 7

Γαρνίρετε το κέικ με την λιωμένη σοκολάτα και διακοσμήστε με 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης.

Παραλλαγές

Μπορείτε να διακοσμήσετε το κέικ με οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό ή φρούτο

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι