Αγρέλια με αυγά στον ατμό (άγρια σπαράγγια)

Διάθεση για μεζέ! Συνταγή από: Φρόσω Μιχαήλ.  

ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. αγρέλια κομμένα (2 δέσμες)
  • 4 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα θυμάρι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί
  • πιατέλα σερβιρίσματος
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. νερό. Τοποθετήστε το καλαθάκι μέσα στον κάδο, ρίξτε 200 γρ. κομμένα αγρέλια και μαγειρέψτε στον ατμό 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 2

Αφαιρέστε το καλαθάκι με τα αγρέλια και αφήστε στην άκρη. Αφήστε το νερό στον κάδο. Τοποθετήστε το Varoma με το ξέβαθο δίσκο στη θέση του. Στρώστε το ξέβαθο δίσκο του Varoma με βρεγμένο και στραγγισμένο αντικολλητικό χαρτί. Βεβαιωθείτε ότι οι πλαϊνές τρύπες δεν έχουν καλυφθεί, για να διαπερνά ο ατμός. Απλώστε τα αγρέλια πάνω στο λαδόχαρτο.

Βήμα 3

Προσθέστε από πάνω το μείγμα χτυπημένων αυγών. Προσθέστε 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 1 πρέζα θυμάρι και ρυθμίστε 10 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma και μεταφέρετε τα αγρέλια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι