Νηστίσιμα μπισκότα

Λαχταριστά! Συνταγή από: Δέσπω Παπαζαχαρίου

ΥΛΙΚΑ
  • φλούδα από ένα πορτοκάλι
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 330 γρ. φυτικό βούτυρο ή μαργαρίνη, σε κομμάτια
  • 50 γρ. λικέρ πορτοκάλι
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 170 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 1000 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 3 κ.γλ. baking powder
  • 1 /4 κ.γλ. αλάτι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • 2 ταψιά
  • αντικολλητικό χαρτί
  • κορνέ ζαχαροπλαστικής και μύτη μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Καλύψτε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη. Βάλτε μια μύτη σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο τη φλούδα από ένα πορτοκάλι, 350 γρ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 3

Προσθέστε 330 γρ. φυτικό βούτυρο ή μαργαρίνη και με τη βοήθεια της σπάτουλας ανακατέψτε 1 λεπτό/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο 50 γρ. λικέρ πορτοκάλι, 50 γρ. κονιάκ, 200 γρ. χυμό πορτοκάλι, 170 γρ. ηλιανθέλαιο και ρυθμίστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 5

Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέστε 1000 γρ. αλεύρι, 3 κουταλάκια baking powder και ζυμώστε στο χέρι για να ενωθούν.

Βήμα 6

Μεταφέρετε το μείγμα στο κορνέ ζαχαροπλαστικής που έχετε ετοιμάσει και πάνω στα ταψιά δημιουργήστε διάφορα σχήματα της αρεσκείας σας.

Βήμα 7

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (170°C) για περίπου 30-40 λεπτά. Μεταφέρετε σε σχάρα και αφήστε να κρυώσουν πριν σερβίρετε.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι