Ροζ Cheesecake

Γυναικείο… άγγιγμα! Συνταγή από: Γαλάτεια Παμπορίδη.  

ΥΛΙΚΑ

Προετοιμασία

250 γρ. κρέμα γάλακτος

Βάση

  • 180 γρ. μπισκότα digestive
  • 25 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 10 γρ. κακάο
  • 60 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 70 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια, σε θερμοκρασία δωματίου

Cheesecake

  • 30 γρ. νερό
  • 10 γρ. ζελατίνη
  • 600 γρ. φράουλες και λίγες ακόμα μισοκομμένες για το γαρνίρισμα
  • 165 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. λευκή σοκολάτα, σε κομμάτια
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φακελάκι βανίλια ή 1 κ.σ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας
  • λίγο ξύσμα λευκής σοκολάτας για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • στρογγυλή φόρμα για κέικ με
  • αποσπώμενο πάτο 23 εκ.
  • αντικολλητικό χαρτί
  • κουτάλι
  • μικρό μπολ
  • μεγάλο μπολ
  • μαχαιράκι
  • πιατέλα για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάση

Βήμα 1

Καλύψτε τη βάση μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ με αποσπώμενο πάτο, με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 180 γρ. μπισκότα digestive, 25 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη, 10 γρ. κακάο, 60 γρ. πραλίνα φουντουκιού και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 3

Προσθέστε 70 γρ. βούτυρο και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 5. Μεταφέρετε στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και απλώστε ομοιόμορφα πατώντας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί. Ξεπλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Βήμα 4

Τοποθετήστε ένα μικρό μπολ στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 30 γρ. νερό και 10 γρ. ζελατίνη και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 600 γρ. φράουλες, 50 γρ. ζάχαρη και ρυθμίστε πολτοποίηση/30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.

Βήμα 6

Στη συνέχεια ζεστάνετε 3 λεπτά/90°C/ταχύτητα 1. Εν τω μεταξύ, στα 2 λεπτά, προσθέστε το νερό με τη ζελατίνη από το άνοιγμα της μεζούρας, πάνω στα περιστρεφόμενα μαχαίρια.

Βήμα 7

Προσθέστε 180 γρ. λευκή σοκολάτα και λιώστε 2 λεπτά/ ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 8

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. τυρί κρέμα, τα υπόλοιπα 115 γρ. ζάχαρη, 1 φακελάκι βανίλιας και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 9

Προσθέστε το μείγμα από φράουλες/λευκή σοκολάτα που έχετε αφήσει στην άκρη και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε όλο το μείγμα πίσω στο μεγάλο μπολ, προσθέστε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος που έχετε βάλει στο ψυγείο και αναδιπλώστε προσεχτικά με τη σπάτουλα. Απλώστε ομοιόμορφα στη φόρμα, πάνω από τη βάση και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Βήμα 10

Περάστε ένα μαχαιράκι ή μικρή σπάτουλα γύρω-γύρω από τα τοιχώματα της φόρμας, αφαιρέστε τα τοιχώματα και μεταφέρετε σε πιατέλα για σερβίρισμα. Διακοσμήστε με λίγο ξύσμα λευκής σοκολάτας και μισοκομμένες φράουλες. Σερβίρετε παγωμένο

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο