Σιμιγδαλόπιτα σιροπιαστή

Γλυκός εθισμός! Συνταγή από: Νίτσα Σωτηρίου

ΥΛΙΚΑ

Σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. νερό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Σιμιγδαλόπιτα

  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο φυτικό και λίγο επιπλέον για βουτύρωμα
  • 5 αυγά
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας
  • 5 γρ. κανέλα αλεσμένη
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 330 γρ. γάλα
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κουταλάκια baking powder

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • κανάτα
  • ταψί φούρνου 30 x 26 εκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σιρόπι

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. ζάχαρη, 250 γρ. νερό, ξύσμα από 1 λεμόνι και ρυθμίστε 8 λεπτά/100°C/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε σε μια κανάτα και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Σιμιγδαλόπιτα

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε ένα ταψί φούρνου 30 x 26 εκ. και αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο 180 γρ. ζάχαρη και αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 2

Προσθέστε 200 γρ. φυτικό βούτυρο και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 3

Προσθέστε 5 αυγά, 1 κουταλάκι ζάχαρη βανίλιας, 5 γρ. κανέλα, 30 γρ. κονιάκ, 330 γρ. γάλα και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Προσθέστε 100 γρ. αμύγδαλα, 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 3 κουταλάκια baking powder και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.5. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί φούρνου και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 40 - 45 λεπτά.

Βήμα 5

Περιχύστε το κρύο σιρόπι στη ζεστή σιμιγδαλόπιτα.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι