Τετάρτη 28 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Μυδοπίλαφο

  01/03/2022 06:33
Μυδοπίλαφο

Μυδοπίλαφο

  01/03/2022 06:33

Πρέπει να το δοκιμάσεις! Συνταγή από: Πίτσα Κάτσιη

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μύδια με κέλυφος
  • 800 γρ. νερό
  • 1½ κ.γλ. αλάτι
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα στα 3
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό καρότο, σε κομμάτια
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • ¼ κ.γλ. νιφάδες τσίλι (μπούκοβο) ή σκόνη τσίλι
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γλ. σπιτικό ζωμό λαχανικών
  • 250 γρ. ρύζι (τύπου καρολίνα)
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 50 γρ. χυμό λεμόνι
  • ντοματίνια, κομμένα στη μέση για γαρνίρισμα
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πιατέλα σερβιρίσματος
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Σε ένα μπολ με νερό, πλύνετε 500 γρ, κατεψυγμένα μύδια, σουρώστε μέσα στο βαθύ δίσκο Varoma, κλείστε με το καπάκι και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. νερό, 1 /2 κουταλάκι αλάτι, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και ρυθμίστε 10 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 4. Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε στην άκρη. Αδειάστε το υγρό του κάδου σε ένα μπολ. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. κρεμμύδι, 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 καρότο, 30 γρ. ελαιόλαδο και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 4

Προσθέστε στον κάδο το υπόλοιπο 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι ζάχαρη, ¼ κουταλάκι νιφάδες τσίλι και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 5

Προσθέστε 1 σφηνάκι ούζο, 1 φύλλο δάφνης και ρυθμίστε 2 λεπτά/50°C/ταχύτητα 2, χωρίς τη μεζούρα.

Βήμα 6

Προσθέστε 1 κουταλάκι σπιτικό ζωμό λαχανικών, 250 γρ. ρύζι, τα υπόλοιπα 300 γρ. νερό και 200 γρ. από το υγρό που αφήσατε στην άκρη από το βράσιμο των μυδιών. Ρυθμίστε λειτουργία Βραστήρας ρυζιού.

Βήμα 7

Μεταφέρετε το ρύζι σε ένα βαθύ σκεύος σερβιρίσματος, προσθέστε τα μύδια, 1 κουταλάκι ρίγανη, 50 γρ. χυμό λεμόνικαι ανακατέψτε. Σερβίρετε με ντοματίνια και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας