Ζa'atar

Φανταστική γεύση! Συνταγή από: Λίζα Σκουφάρη.

ΥΛΙΚΑ
  • 30 γρ. ρίγανη
  • 10 γρ. θυμάρι
  • 85 γρ. σουμάκ
  • 5 γρ. θαλασσινό αλάτι
  • 75 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αεροστεγές δοχείο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 30 γρ. ρίγανη, 10 γρ. θυμάρι, 85 γρ. σουμάκ, 5 γρ. θαλασσινό αλάτι και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 2

Προσθέστε 75 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι και αναμείξτε με τη βοήθεια της σπάτουλας. Μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο.

Συμβουλές

-Μπορείτε να βάλετε λίγο μείγμα za'atar σε ένα μπολ, προσθέστε ελαιόλαδο και χρησιμοποιήστε ως μερίδα dip με Αραβική πίτα.

-Μπορείτε να φτιάξετε μια βασική ζύμη πίτσας και να καλύψετε με το μείγμα za'atar.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι