Πέμπτη 29 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Μακαρόνια με τυριά και σπανάκι

  23/02/2022 06:16
Μακαρόνια με τυριά και σπανάκι

Μακαρόνια με τυριά και σπανάκι

  23/02/2022 06:16

Εξαίσια γεύση! Συνταγή από: Ιωάννα Χριστοδούλου

ΥΛΙΚΑ

  • 1200 γρ. νερό
  • 250 γρ. μακαρόνια, κοχύλια, μεγάλα
  • 250 γρ. τυρί edam
  • 200 γρ. φέτα
  • 200 γρ. χαλλούμι
  • 200 γρ. αναρή φρέσκια
  • 600 γρ. γάλα
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. πιπέρι
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 1 μεγάλη δέσμη σπανάκι, φρέσκο και κομμένο (τα φύλλα μόνο)

Συναρμολόγηση

  • 500 γρ. φρέσκια κρέμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο το κάλυμμα μαχαιριών και προσθέστε 1200 γρ. νερό και ρυθμίστε 10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 2

Προσθέστε 250 γρ. μεγάλα κοχύλια και ρυθμίστε 9 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε στο βαθύ δίσκο του Varoma, σουρώστε και αφήστε στην άκρη. Αφαιρέστε το κάλυμμα μαχαιριών από τον κάδο. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Βήμα 3

Προσθέστε 250 γρ. τυρί edam και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε 200 γρ. αλεσμένο τυρί σ' ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη. Κρατήστε 50 γρ. αλεσμένο τυρί σε μικρότερο μπολ για γαρνίρισμα.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. χαλλούμι, 200 γρ. φέτα, 200 γρ. αναρή και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 50 γρ. αλεύρι, 600 γρ. γάλα, 1 αυγό, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι και 20 γρ. βούτυρο και ρυθμίστε 8 λεπτά/100°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 6

Προσθέστε 1 δέσμη σπανάκι, ανακατέψτε ελαφρά με τη σπάτουλα και μεταφέρετε στο μπολ με τα τυριά.

Συναρμολόγηση

Βήμα 1

Γεμίστε, ένα προς ένα, τα κοχύλια με τη γέμιση τυριών με σπανάκι και μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Βήμα 2

Γαρνίρετε με 50 γρ. αλεσμένο τυρί edam, καλύψτε με 500 γρ. φρέσκια κρέμα και ψήστε στο φούρνο 30 - 40 λεπτά (180°C). Σερβίρετε ζεστό.

Παραλλαγή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανελόνια ή λαζάνια (δεν χρειάζονται βράσιμο) αντί κοχύλια.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας