Σοκολατένια φιλάκια

Κάντε τα δώρο! Συνταγή από: Αφροδίτη Κωνσταντινίδου

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 200 γρ. αμύγδαλα
  • 160 γρ. φουντούκια
  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια, θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κ.γλ. κακάο
  • 4 φακελάκια βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Γέμιση

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. αμύγδαλα, 160 γρ. φουντούκια, 180 γρ. ζάχαρη και αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Τοποθετήστε το μπολ με τους ξηρούς καρπούς στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 300 γρ. αλεύρι φαρίνα, 100 γρ. ζάχαρη, 4 κουταλάκια κακάο, 4 φακελάκια βανίλια, 1 πρέζα αλάτι, 280 γρ. βούτυρο και ανακατέψτε με τη σπάτουλα.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το μισό μείγμα στον κάδο και ρυθμίστε 2 λεπτά/ταχύτητα στάχυ. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.

Βήμα 4

Προθερμάνετε το φούρνο 150°C αέρα. Καλύψτε ένα ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 5

Πλάστε μικρές μπαλίτσες 3 εκ., πιέστε ελαφρά με την παλάμη και μεταφέρετε στο ταψί φούρνου που έχετε ετοιμάσει. Ψήστε 17 λεπτά και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν καλά.

Γέμιση

Βήμα 1

Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο. Προσθέστε 250 γρ. κουβερτούρα και αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.

Βήμα 2

Ρυθμίστε 8 λεπτά/50°C/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Ενώστε τα ψημένα μπισκότα μεταξύ τους με τη λιωμένη κουβερτούρα.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι