Δευτέρα 28 Νοε, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Μους Σοκολάτας με τη Γαλάτεια Παμπορίδου

  12/02/2022 09:03
Μους Σοκολάτας με τη Γαλάτεια Παμπορίδου

Μους Σοκολάτας με τη Γαλάτεια Παμπορίδου

  12/02/2022 09:03

Η Cuisinovia έχει το γλυκό του έρωτα! Συνταγή από: Γαλάτεια Παμπορίδη

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70% κακάο, σε κομμάτια
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 6 αυγά (6 κρόκους και 4 ασπράδια)
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 καφέ espresso
  • 1 κ.γλ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ.σ. λικέρ πορτοκαλιού ή κονιάκ ή λικέρ καφέ

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • μεγάλο μπολ για σερβίρισμα ή 6 ατομικά ποτήρια
  • αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε στον κάδο 250 γρ. κρέμα γάλακτος και χτυπήστε στην ταχύτητα 4, χωρίς να έχετε ρυθμίσει το χρόνο, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα, προσέχοντας ώστε να αποφύγετε το υπερβολικό χτύπημα. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% κακάο), 200 γρ. κουβερτούρα και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε στον κάδο 6 κρόκους αυγού, 120 γρ. ζάχαρη, 1 καφέ espresso και ζεστάνετε 5 λεπτά/65°C/ταχύτητα 4.

Βήμα 4

Αφαιρέστε τη μεζούρα και ζεστάνετε ακόμα 3 λεπτά/65°C/ταχύτητα 4 προσθέτοντας 4 ασπράδια και 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας από το άνοιγμα της μεζούρας ενώ τα μαχαίρια δουλεύουν. Μεταφέρετε στο μπολ με την αλεσμένη σοκολάτα και αφήστε να σταθεί 2-3 λεπτά.

Βήμα 5

Στη συνέχεια αναδιπλώστε προσεχτικά με τη σπάτουλα. Προσθέστε τη σαντιγί που έχετε βάλει στο ψυγείο και αναδιπλώστε ξανά. Τέλος προσθέστε 3 κουταλιές λικέρ πορτοκαλιού και αναδιπλώστε. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ ή ατομικά ποτήρια και βάλτε στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον 1 ώρα προτού σερβίρετε.

Συμβουλές

• Γαρνίρετε με σαντιγί, φράουλες και ξύσμα σοκολάτας.

• Χτυπήστε 300 γρ. κρέμα γάλακτος στο βήμα 1 για να σας μείνει λίγη σαντιγί για το γαρνίρισμα.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας