Πέμπτη 1 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο με κιμά κοτόπουλου

  11/02/2022 06:56
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο με κιμά κοτόπουλου

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο με κιμά κοτόπουλου

  11/02/2022 06:56

Σπιτική, κλασική γεύση! Συνταγή από: Άντρη Ιωακείμ

ΥΛΙΚΑ

  • λίγο λάδι για λάδωμα
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 10 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 2 αυγά, χωρισμένα κρόκους και ασπράδια
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 120 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1500 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. ζωμό λαχανικών
  • 50 γρ. χυμό λεμόνι
  • 50 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 50 γρ. νερό

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • βαθουλό πυρίμαχο σκεύος
  • βαθύ μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Λαδώστε τους δίσκους του Varoma και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. κρεμμύδι, 5 φύλλα μαϊντανού και κόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Προσθέστε στον κάδο 500 γρ. κιμά και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.

Βήμα 4

Προσθέστε 2 ασπράδια, 1 κουταλάκι αλάτι, 120 γρ. ρύζι καρολίνα και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3, με τη βοήθεια της σπάτουλας. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα βαθουλό σκεύος και αφήστε στην άκρη. Πλάστε τα γιουβαρλάκια σε μικρές μπάλες. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο. Βάλτε ένα μπολ στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα 100 γρ. αλεύρι. Αλευρώστε τα γιουβαρλάκια και τοποθετήστε στους δίσκους του Varoma που έχετε ετοιμάσει.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 1500 γρ. νερό, την πάστα ζωμό λαχανικών, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 40 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma και μεταφέρετε το ζωμό του κάδου σε ένα βαθουλό πυρίμαχο σκεύος. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Βήμα 6

Βάλτε στον κάδο τους κρόκους, χτυπήστε 1 λεπτό/ταχύτητα 3 και προσθέστε λίγο-λίγο 50 γρ. χυμό λεμόνι από το άνοιγμα της μεζούρας, πάνω στα περιστρεφόμενα μαχαίρια.

Βήμα 7

Φέρτε το πυρίμαχο σκεύος με το ζωμό δίπλα στον κάδο. Ρυθμίστε 1 λεπτό/30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2,5 και προσθέστε με μια κουτάλα ,λίγο-λίγο το ζωμό από το άνοιγμα της μεζούρας, πάνω στα περιστρεφόμενα μαχαίρια.

Βήμα 8

Προσθέστε το διαλυμένο κορν φλάουρ και μαγειρέψτε 5 λεπτά /100°C/ταχύτητα 3. Βήμα 9 Μεταφέρετε τα γιουβαρλάκια σε μια σουπιέρα, περιχύστε με το αυγολέμονο και γαρνίρετε με φύλλα μαϊντανού προτού σερβίρετε.

Παραλλαγή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χοιρινό κιμά

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας