Κοκκινιστό μπιζέλι

Για όλη την οικογένεια Συνταγή από: Ηλιάνα Αραβή

ΥΛΙΚΑ

  • 120 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κονσέρβα ντομάτες (400 γρ.)
  • 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κ.γλ. πάστα ζωμό λαχανικών
  • 600 γρ. νερό
  • 800 γρ. κατεψυγμένο μπιζέλι
  • 1 φύλλο δάφνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 120 γρ. κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 30 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Κατεβάστε από τα τοιχώματα με τη βοήθεια της σπάτουλας και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε στον κάδο 140 γρ. καρότα και συνεχίστε το σοτάρισμα 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Προσθέστε στον κάδο 800 γρ. μπιζέλι, 1 κονσέρβα ντομάτες, 1 κουταλιά πάστα ντομάτας, 600 γρ. νερό, 1 κουταλιά αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών, 1 φύλλο δάφνης και ανακατέψτε με τη σπάτουλα καλά. Στη συνέχεια μαγειρέψτε 30 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Αφαιρέστε τη μεζούρα και στη θέση της βάλτε το καλαθάκι. Συνεχίστε το μαγείρεμα 20 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Σερβίρετε ζεστό.

Παραλλαγή

Αν θέλετε να βάλετε φρέσκιες ντομάτες αντί κονσέρβα, τότε μπορείτε, πρίν ξεκινήσετε την συνταγή να βάλετε μέσα στον κάδο 400 γρ. ντομάτες κομμένες σε κομμάτια και αναμείξτε για 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4. Βάλτε τις σε ένα μπολ και αφήστε τις στην άκρη μέχρι να τις χρειαστείτε, προσθέτοντας όμως και 1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι