Παραδοσιακό μακαρονάκι κοφτό με σκλινίτζι

Παραδοσιακή νοστιμιά! Συνταγή από: Θέκλα Χατζηδιάκου

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 230 γρ. νερό
  • 1 /2 κ.γλ. αλάτι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • σκλινίτζι
  • πανέρι
  • λαδόκολλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. σιμιγδάλι, 20 γρ. ελαιόλαδο, 230 γρ. νερό, 1 /2 κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 2

Ζυμώστε 8 λεπτά/ταχύτητα στάχυ.

Βήμα 3

Η ζύμη πρέπει να είναι λεία ( δηλαδή το σιμιγδάλι να έχει ζυμωθεί καλά, ώστε να μη φαίνεται στην υφή της ζύμης). Αν χρειαστεί, ζυμώστε ακόμα 2 λεπτά/ταχύτητα στάχυ. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα σακούλι τροφίμων και αφήστε να ξεκουραστεί περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 4

Για να πλάσετε το μακαρονάκι, παίρνετε από τη ζύμη ένα πολύ μικρό κομματάκι ζύμης και το πλάθετε σε μικρή μπαλίτσα. Χρησιμοποιώντας το σκλινίτζι, πλάθετε με τη βοήθεια του πλαϊνού της παλάμης. Τοποθετήστε τα μακαρονάκια σε πανέρι ή τραπέζι που έχετε στρώσει λαδόκολλα και αφήστε να στεγνώσουν καλά 3-4 μέρες. Διατηρήστε σε στεγνό και δροσερό μέρος.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι