Σούπα καρότο με κόλιανδρο

Απίστευτα βελουδένια!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.σ. φακές ή ρύζι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κομμάτι φλούδα λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ (2 εκ.)
  • 300 γρ. καρότα, κομμένα στα 4
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμό λαχανικών
  • 300 γρ. νερό
  • 50 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 5 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο, κομμένα στα 4
  • 300 γρ. γάλα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • σουπιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 1 κουταλιά φακές, 1 κουταλάκι ζάχαρη, 1 κομμάτι φλούδα λεμόνι, 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ και αλέστε 10

δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 2

Προσθέστε 300 γρ. καρότα, 100 γρ. κρεμμύδι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 3

Προσθέστε 1 κουταλιά πάστα ζωμό λαχανικών, 300 γρ. νερό, 50 γρ. βούτυρο, 5 κλωνάρια κόλιανδρο, 300 γρ. γάλα, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και πολτοποιήστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5-10, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα.

Βήμα 5

Προσθέστε 200 γρ. κρέμα γάλακτος και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε σουπιέρα και σερβίρετε αμέσως.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι