Τετάρτη 18 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Μανιταρόσουπα βελουτέ

  27/01/2022 06:20
Μανιταρόσουπα βελουτέ

Μανιταρόσουπα βελουτέ

  27/01/2022 06:20

Comfort food

ΥΛΙΚΑ

  • 120 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. μανιταράκια
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμό λαχανικών
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γλ. ανάμεικτα αποξηραμένα βότανα (δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο κ.λ.π.) ή 2 κ.σ. φρέσκα ανάμεικτα βότανα (μόνο τα φύλλα)
  • 1 /2 κ.γλ. πάπρικα
  • 750 γρ. νερό
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος και λίγη ακόμα για το γαρνίρισμα λίγα φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 120 γρ. κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 20 γρ. βούτυρο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε τα μανιταράκια και σοτάρετε 2 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Προσθέστε 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 1 κουταλιά πάστα ζωμό λαχανικών, 30 γρ. αλεύρι, 2 κουταλάκια ανάμεικτα αποξηραμένα βότανα, 1 /2 κουταλάκι πάπρικα, 100 γρ. νερό και αλέστε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 5

Προσθέστε τα υπόλοιπα 650 γρ. νερό και μαγειρέψτε 10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 6

Στη συνέχεια πολτοποιήστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4-8 αυξάνοντας την ταχύτητα σταδιακά. Γαρνίρετε με λίγη κρέμα γάλακτος και ψιλοκομμένο μαϊντανό προτού σερβίρετε.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας