Κοτόπουλο κάρυ

Χειμωνιάτικο πρελούδιο!

ΥΛΙΚΑ

  • 1000 γρ. κοτόπουλο στήθος, σε κύβους 5 εκ.
  • 1 κ.γλ. αλάτι και 1 πρέζα για το αλάτισμα
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 175 γρ. μήλο πράσινο, κομμένο στα 4
  • 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
  • 50 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 45 γρ. ηλιανθέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε ένα μπολ στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 1000 γρ. κοτόπουλο στήθος. Αλατοπιπερώστε με 1 πρέζα αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. κρεμμύδι, 175 γρ. μήλο πράσινο, 1 κουταλιά πάστα ζωμό λαχανικών, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι αλάτι, 2 κουταλιές κάρυ, 50 γρ. χυμό λεμόνι, 200 γρ. νερό, 200 γρ. γάλα εβαπορέ, 50 γρ. αλεύρι, 45 γρ. ηλιανθέλαιο και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 3

Τοποθετήστε το χτυπητήρι, προσθέστε στον κάδο το κοτόπουλο που έχετε αφήσει στην άκρη και μαγειρέψτε 30 λεπτά/100°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι