Ψωμί με φαγόπυρο και βρώμη

Ψωμί εναλλακτικό! Συνταγή από τη Μαρίνα Παντελίδου.

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. νερό
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 15 γρ. ελαιόλαδο και λίγο για το λάδωμα του μπολ
  • 10 γρ. μέλι
  • 5 γρ. μηλόξυδο
  • 5 γρ. psyllium husk
  • 200 γρ. αλεύρι χωριάτικο
  • 200 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 120 γρ. αλεύρι φαγόπυρου
  • 60 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 50 γρ. νιφάδες φαγόπυρου
  • 10 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. βρεγμένο σουσάμι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • μπoλ
  • πλαστική μεμβράνη
  • πετσέτα
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί του φούρνου και άφηστε στην άκρη. Λαδώστε ελαφρά ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο 350 γρ. νερό, 10 γρ. ξηρή μαγιά, 15 γρ. ελαιόλαδο, 10 γρ. μέλι, 5 γρ. μηλόξυδο, 5 γρ. psyllium husk και ρυθμίστε 2 λεπτά/37 βαθμούς/ταχύτητα 2.

Βήμα 2

Προσθέστε 200 γρ. αλεύρι χωριάτικο, 200 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως, 120 γρ. αλεύρι φαγόπυρου, 60 γρ. αλεύρι βρώμης, 50 γρ. νιφάδες φαγόπυρου, 10 γρ. αλάτι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Ακολούθως ρυθμίστε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα στάχυ.

Βήμα 4

Αδειάστε τη ζύμη στο λαδωμένο μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στην άκρη για 30 λεπτά.

Βήμα 5

Πλάστε το ψωμί σε ό,τι σχήμα θέλετε, καλύψτε με 20 γρ. βρεγμένο σουσάμι τοποθετήστε στο ταψί του φούρνου με το αντικολλητικό χαρτί, βάλτε από πάνω μια πετσέτα και αφήστε για ακόμα 30-40 λεπτά να ξαναφουσκώσει. Δέκα λεπτά πριν περάσει ο χρόνος, προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Βήμα 6

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Μεταφέρετε το ψωμί σε μία σχάρα και αφήστε να κρυώσει καλά

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι