Μπισκότα κανέλας χωρίς ζάχαρη

Χωρίς ενοχές! Συνταγή από τη Μαρίνα Παντελίδου.  

YΛΙΚΑ

  • 150 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γλ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας
  • 180 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 180 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 3 κ.γλ. αλεσμένη κανέλα
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 1/2 κ.γλ. σόδα
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 30 φουντούκια

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • 2 ταψιά φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Καλύψτε 2 ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο 150 γρ. βούτυρο, 50 γρ. ηλιανθέλαιο, 2 αυγά, 2 κουταλάκια σπιτική ζάχαρη βανίλιας και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Προσθέστε 180 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως, 180 γρ. αλεύρι φαρίνα, 3 κουταλάκια αλεσμένη κανέλα, 2 κουταλάκια baking powder, 1 /2 κουταλάκι σόδα, 1 /4 κουταλάκι αλάτι, 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου και αναμείξτε για 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Πλάστε μικρές μπαλίτσες 20 - 25γρ. περίπου και τοποθετήστε τα στα ταψιά, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Πιέστε ελαφρά και βάλτε στο κέντρο 1 φουντούκι. Όταν φτιάξετε τα μισά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήστε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήστε τα στα ταψιά 10 λεπτά περίπου και μεταφέρετε σε σχάρα. Αφού κρυώσουν σερβίρετε.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι