Κυριακή 22 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Μπισκότα κανέλας χωρίς ζάχαρη

  25/01/2022 06:55
Μπισκότα κανέλας χωρίς ζάχαρη

Μπισκότα κανέλας χωρίς ζάχαρη

  25/01/2022 06:55

Χωρίς ενοχές! Συνταγή από τη Μαρίνα Παντελίδου.  

YΛΙΚΑ

  • 150 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γλ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας
  • 180 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 180 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 3 κ.γλ. αλεσμένη κανέλα
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 1/2 κ.γλ. σόδα
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 30 φουντούκια

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • 2 ταψιά φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Καλύψτε 2 ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο 150 γρ. βούτυρο, 50 γρ. ηλιανθέλαιο, 2 αυγά, 2 κουταλάκια σπιτική ζάχαρη βανίλιας και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Προσθέστε 180 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως, 180 γρ. αλεύρι φαρίνα, 3 κουταλάκια αλεσμένη κανέλα, 2 κουταλάκια baking powder, 1 /2 κουταλάκι σόδα, 1 /4 κουταλάκι αλάτι, 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου και αναμείξτε για 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Πλάστε μικρές μπαλίτσες 20 - 25γρ. περίπου και τοποθετήστε τα στα ταψιά, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Πιέστε ελαφρά και βάλτε στο κέντρο 1 φουντούκι. Όταν φτιάξετε τα μισά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήστε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήστε τα στα ταψιά 10 λεπτά περίπου και μεταφέρετε σε σχάρα. Αφού κρυώσουν σερβίρετε.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας