Πέμπτη 7 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Λιγκουίνι με κρεμώδη σάλτσα σαμπάνιας και γαρίδες

  29/12/2021 07:10
Λιγκουίνι με κρεμώδη σάλτσα σαμπάνιας και γαρίδες

Λιγκουίνι με κρεμώδη σάλτσα σαμπάνιας και γαρίδες

  29/12/2021 07:10

Βελουδένια γεύση. Συνταγή του chef Μάριου Χ'Ιωσήφ. 

YΛΙΚΑ

Μαρινάδα

  • 100 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι εσαλότ, κομμένο στη μέση
  • 30 γρ. φρέσκο βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
  • 20 γρ. φρέσκια ρίγανη (μόνο τα φύλλα)
  • 12-15 γαρίδες (μέγεθος 16-20), καθαρισμένες, με την ουρά

Σάλτσα σαμπάνιας

  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι εσαλότ, κομμένο στη μέση
  • 30 γρ. φρέσκο βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
  • 10 γρ. φρέσκια ρίγανη (μόνο τα φύλλα)
  • 200 γρ. σαμπάνια
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. πιπέρι

Λιγκουίνι

  • 1500 γρ. νερό
  • 1 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. λιγκουίνι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • βαθύ μπολ
  • βαθουλή πιατέλα για μακαρονάδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάδα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. βούτυρο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κρεμμύδι εσαλότ, 30 γρ. φύλλα φρέσκο βασιλικό, 10 γρ. φύλλα φρέσκιας  ρίγανης και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα βαθύ μπολ, προσθέστε τις γαρίδες, ανακατέψτε ελαφρά και αφήστε στην άκρη να μαριναριστούν.

Σάλτσα σαμπάνιας

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 25 γρ. ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κρεμμύδι εσαλότ, 30 γρ. φύλλα φρέσκο βασιλικό, 20 γρ. φύλλα φρέσκιας  ρίγανης και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Προσθέστε τις 12-15 γαρίδες και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.

Βήμα 3

Προσθέστε 200 γρ. σαμπάνια, 300 γρ. κρέμα γάλακτος, 1 κουταλάκι  αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι και μαγειρέψτε 8 λεπτά/90°C/αντίστροφη  κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Μεταφέρετε σε μια βαθουλή πιατέλα για  μακαρονάδες και αφήστε στην άκρη.

Λιγκουίνι

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 1500 γρ. νερό και βράστε 14 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 2

Προσθέστε 1 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 500 γρ. λιγκουίνι και μαγειρέψτε χωρίς τη μεζούρα 10 λεπτά (ή όσο χρόνοαναγράφεται στη συσκευασία)/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Μεταφέρετε στην πιατέλα με τις γαρίδες και τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας