Χριστουγεννιάτικες τρούφες με σοκολάτα και κάστανο

Το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο έδεσμα. Γλυκές και μαγικές!
Συνταγή από: Chef Μάριο Χατζηιωσήφ

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια
  • 150 - 200 γρ. κάστανα ψημένα
  • 350 γρ. φρέσκα κρέμα (τουλάχιστον 30% λιπαρά)
  • 35 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια 30 γρ. κονιάκ, μπράντι η λικέρ της αρεσκείας σας

Επικάλυψη

  • 30 γρ. φιστίκια Αιγήνης
  • 30 γρ. φουντούκια
  • 30 γρ.κακάο σε σκόνη
  • 30 γρ. ινδοκάρυδο αλεσμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, 150-200 γρ. κάστανα ψημένα και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.

Βήμα 2

Προσθέστε 350 γρ. κρέμα γάλακτος, 35 γρ. βούτυρο και ρυθμίστε 6 λεπτά/50°C/ταχύτητα 3. Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 3

Ρυθμίστε ξανά 3 λεπτά/50°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 4

Προσθέστε 30 γρ. κονιάκ και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και μεταφέρετε στο ψυγείο.

Επικάλυψη

Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 30 γρ. φιστίκια Αιγήνης και αλέστε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 30 γρ. φουντούκια και αλέστε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3
Πλάστε το μείγμα των τρουφών σε 60 μικρές μπαλίτσες και καλύψτε μερικές με αλεσμένα φιστίκια Αιγήνης, μερικές με αλεσμένα φουντούκια, μερικές με κακάο σε σκόνη και μερικές με αλεσμένο ινδοκάρυδο. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και σερβίρετε ή διατηρήστε στο ψυγείο.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι