Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gingerbread

Γιορτινά και… καλοφάγωτα!

ΥΛΙΚΑ

  • 180 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 125 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 300 γρ. treacle ή golden syrup
  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα, και λίγο ακόμα για αλεύρωμα
  • 1 /4 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι τζίντζερ (πιπερόριζα), σε σκόνη
  • 1 /2 κουταλάκι σόδα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • πλάστης
  • κουπ-πατ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνου στους 170°C. Καλύψτε 2 ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 180 γρ. βούτυρο, 125 γρ. μαύρη ζάχαρη, 300 γρ. treacle ή golden syrup και βράστε 4 λεπτά/90°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 3

Προσθέστε 500 γρ. αλεύρι, 1 /4 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι τζίντζερ, 1 /2 κουταλάκι σόδα και αναμείξτε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα

Βήμα 4

Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρομένη επιφάνεια εργασίας, ανοίξτε τη ζύμη με τη βοήθεια πλάστη και κόψτε σε ότι σχήματα θέλετε με κουπ-πατ. Μεταφέρετε τα μπισκότα στα ταψιά φούρνου που έχετε ετοιμάσει.

Βήμα 5

Ψήστε σε προ θερμασμένο φούρνο 170°C για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων). Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν να σερβίρετε.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι