Γλειφιτζούρια με επικάλυψη σοκολάτας

Η χαρά των παιδιών! 

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ. ζαχαρωτά μάρσμελοους
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα, σε κομμάτια (βλ. συμβουλή 1)
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια 125 γρ.
  • χρωματιστά βερμισέλλι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • σταντ για γλειφιτζούρια/κέικ ποπς(βλ. συμβουλή 2)
  • ξυλάκια για γλειφιτζούρια/κέικ ποπς (60 κομμάτια)
  • αντικολλητικό χαρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΗΜΑ 1

Πιέστε απαλά ένα ξυλάκι για γλειφιτζούρι μέσα σε κάθε μάρσμελοου, τοποθετήστε σε αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομμάτια και λιώστε 2 λεπτά/ 50°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 3

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και λιώστε ξανά 2 λεπτά/ 50°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολάκι και βουτήξτε τα μισά μάρσμελοου, έτσι ώστε να καλυφθεί η μισή τους επιφάνεια. Κρατώντας τα ακόμα ανάποδα, στριφογυρίστε λίγο για να τρέξει η επιπλέον σοκολάτα και γαρνίρετε με χρωματιστά βερμισέλλι. Τοποθετήστε σε σταντ για γλειφιτζούρια.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια και λιώστε 2 λεπτά/ 50°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 5

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και λιώστε ξανά 2 λεπτά/50°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 6

Μεταφέρετε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολάκι και βουτήξτε τα υπόλοιπα μισά μάρσμελοου, έτσι ώστε να καλυφθεί η μισή τους επιφάνεια. Κρατώντας τα ακόμα ανάποδα, στριφογυρίστε λίγο για να τρέξει η επιπλέον σοκολάτα και γαρνίρετε με χρωματιστά βερμισέλλι. Τοποθετήστε στο σταντ για γλειφιτζούρια.

Βήμα 7 Διατηρήστε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Συμβουλές

Την ώρα που θα λιώσετε τη λευκή σοκολάτα, στο δεύτερο σκέλος του βήματος 2, μπορείτε να προσθέσετε λίγο βρώσιμο χρώμα. Αν θέλετε διάφορα χρώματα, χωρίστε τη λιωμένη σοκολάτα στο τέλος του βήματος 2 σε διαφορετικά μπολάκια και αναμείξτε το καθένα με διαφορετικό χρώμα. - Αν δεν έχετε σταντ για γλειφιτζούρια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινη όαση ανθοπωλείου σε μια μικρή γλάστρα ή πολυστερίνη

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι