Κέικ με φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα και πορτοκάλι

Μια vegan απόλαυση!

ΥΛΙΚΑ

  • Γλάσο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκάλι
  •  30 γρ. χυμό πορτοκάλι

Κέικ

  • 155 γρ. φιστίκια Αιγίνης και λίγα ακόμα, χοντροαλεσμένα, για το γαρνίρισμα
  • 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4-5 κομμάτια φλούδα πορτοκάλι
  • 300 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 100 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. ανθόνερο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  •  στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γλάσο

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. ζάχαρη, 1 κομμάτι φλούδα πορτοκάλι και αλέστε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 2

Προσθέστε 30 γρ. χυμό πορτοκάλι και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Κέικ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ. και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 155 γρ. φιστίκια Αιγίνης, 100 γρ. αμύγδαλα, 200 γρ. ζάχαρη, 4-5 κομμάτια φλούδα πορτοκάλι και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 3

Προσθέστε 300 γρ. αλεύρι, 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα, 100 γρ. ηλιανθέλαιο, 200 γρ. χυμό πορτοκάλι, 1 κουταλιά ανθόνερο και αναμείξτε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.5. Το μείγμα είναι κολλώδες. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και ψήστε για 40 λεπτά (180°C).

Βήμα 4

Αφήστε στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά. Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφήστε στην άκρη για 25 λεπτά. Γαρνίρετε με το γλάσο, λίγα χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρετε

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι