Σούπα τραχανάς (διπλή ποσότητα)

Διπλή δόση τραχανά γιατί… μία δεν φτάνει! Συνταγή από τον chef Σάββα Μάππουρα.

ΥΛΙΚΑ
  • 540 γρ. τραχανά
  • 2 κ.σ. πάστα σπιτικού ζωμού λαχανικών
  • 3500 γρ. νερό
  • 250 γρ. χαλλούμι, σε μικρούς κύβους (1 χαλλούμι)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • σουπιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Τοποθετήστε μια μικρή κανάτα στο καπάκι του κάδου στο Thermomix, ζυγίστε μέσα 600 γρ. νερό και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε 270 γρ. τραχανά, 1 κουταλιά πάστα ζωμού λαχανικών και 350 γρ. νερό στον κάδο στο Thermomix και πολτοποιήστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.

Βήμα 3

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα, προσθέστε 800 γρ. νερό, μεταφέρετε τον κάδο από το Thermomix στο Thermomix Friend και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το δεύτερο κάδο στο Thermomix και βάλτε μέσα τα υπόλοιπα 270 γρ. τραχανά, την υπόλοιπη κουταλιά πάστας ζωμού λαχανικών, 350 γρ. νερό και πολτοποιήστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.

Βήμα 5

Προσθέστε 800 γρ. νερό στον κάδο στο Thermomix και μαγειρέψτε 12 λεπτά/100°C/ταχύτητα 4. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το περιεχόμενο του κάδου στο Thermomix Friend, τοποθετήστε τη μεζούρα και μαγειρέψτε 12 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 6

Όταν ακούσετε τον ήχο του Thermomix, προσθέστε 600 γρ. νερό και μαγειρέψτε 4 λεπτά/100°C/ταχύτητα 4. Εν τω μεταξύ, όταν ακούσετε τον ήχο του Thermomix Friend προσθέστε τα 600 γρ. νερό, που ζυγίσατε και αφήσατε στην άκρη, στον κάδο στο Thermomix Friend, ανακατέψτε με τη σπάτουλα και μαγειρέψτε 4 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 7

Βάλτε το χαλλούμι σε μια σουπιέρα και αφήστε στην άκρη. Όταν ακούσετε τον ήχο του Thermomix, μεταφέρετε τη σούπα στη σουπιέρα πάνω από το χαλλούμι. Όταν ακούσετε τον ήχο του Thermomix Friend, μεταφέρετε τον κάδο από το Thermomix Friend στο Τhermomix και πολτοποιήστε 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 1 - 5, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα (βλ. συμβουλή). Μεταφέρετε στη σουπιέρα με την υπόλοιπη σούπα και σερβίρετε ζεστή.

Συμβουλές

Αν σας αρέσει με μικρά κομματάκια μέσα, αγνοήστε την πολτοποίσηση στο βήμα 7. Έτσι η σούπα που ήταν στο Thermomix θα είναι πολτοποιημένη και η σούπα που φτιάχτηκε στο Thermomix Friend θα έχει μικρά κομματάκια.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι