Δευτέρα 4 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τρούφες με λευκή σοκολάτα με τη Γαλάτεια Παμπορίδη και το Thermomix

  01/12/2021 06:30
Τρούφες με λευκή σοκολάτα με τη Γαλάτεια Παμπορίδη και το Thermomix

Τρούφες με λευκή σοκολάτα με τη Γαλάτεια Παμπορίδη και το Thermomix

  01/12/2021 06:30

Η Γαλάτεια Παμπορίδη, φτιάχνει τετράγωνα τρουφάκια λευκής σοκολάτας. Οι πιο γλυκές, χαριτωμένες λευκές μπουκίτσες που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

ΥΛΙΚΑ

  • Τρούφες
  • 225 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
  • 40 γρ. καρύδα αποξηραμένη
  • 10 γρ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.γλ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας
  • 280 γρ. λευκή σοκολάτα, σε κομμάτια
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 κονσέρβα)
  • 100 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 2 κσ. κονιάκ

Επικάλυψη

  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα, σε κομμάτια
  • 10 γρ. λάδι καρύδας
  • λίγα αλεσμένα και λίγα ολόκληρα
  •  φιστίκια Αιγίνης για το πασπάλισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μεγάλο μπολ
  • γυάλινο σκεύος ή ταψί (22 x 33 εκ.)
  • αντικολλητικό χαρτί
  • ποτήρι ή μικρή κανάτα
  • μαχαίρι
  • 2 πιρούνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 225 γρ. μπισκότα πτι μπερ και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.5. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε στο μπολ με τα αλεσμένα μπισκότα. Τοποθετήστε το μπολ στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 40 γρ. αποξηραμένη καρύδα, 10 γρ. λάδι καρύδας και ανακατέψτε καλά με τη σπάτουλα. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 280 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 4

Προσθέστε 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα και λιώστε 3 λεπτά/50°C/ ταχύτητα 3. Βήμα 5 Προσθέστε 100 γρ. βούτυρο σε κομμάτια και λιώστε 30 δευτερόλεπτα/50°C/ταχύτητα 4.

Βήμα 6

Προσθέστε 2 κουταλιές κονιάκ από το άνοιγμα της μεζούρας και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μείγμα στο μπολ με τα μπισκότα και τα φιστίκια. Ανακατέψτε καλά με τη σπάτουλα και μεταφέρετε σε ένα γυάλινο σκεύος ή ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί (περίπου 22 x 33 εκ.). Απλώστε ομοιόμορφα, καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 /2 ώρα. Αφού πήξει, προχωρήστε με την επικάλυψη. Εν τω μεταξύ, πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Επικάλυψη

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομμάτια, 10 γρ. λάδι καρύδας και λιώστε 4 λεπτά/50°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 2

Προσθέστε τα υπόλοιπα 50 γρ. λευκής σοκολάτας σε κομμάτια και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 2.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, ρυθμίστε 1 ώρα/37°C/ταχύτητα 2 ώστε να διατηρήσετε τη σοκολάτα λιωμένη μέχρι να τελειώσετε την επικάλυψη. Εν τω μεταξύ, ξεφορμάρετε το μείγμα τρούφας από το ψυγείο και κόψτε σε τετράγωνα 3 εκ.

Βήμα 4

Κόψτε 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη. Στη συνέχεια, μεταφέρετε λίγη λιωμένη σοκολάτα από τον κάδο σε ένα ποτήρι ή μια μικρή κανάτα. Επανατοποθετήστε τον κάδο και συνεχίστε να διατηρείτε την υπόλοιπη σοκολάτα λιωμένη με όσο χρόνο απέμεινε/37°C/ταχύτητα 2. Eν τω μεταξύ, με τη βοήθεια 2 πιρουνιών, βυθίστε ένα-ένα κομμάτι μείγμα τρούφας στο ποτήρι με τη λιωμένη σοκολάτα, καλύψτε όλη την επιφάνεια και μεταφέρετε, στα κομμάτα αντικολλητικού χαρτιού που έχετε ετοιμάσει, πασπαλίζοντάς το με λίγα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης. Επαναλάβετε μέχρι να καλύψετε όλα τα κομμάτια μείγματος τρούφας.

Βήμα 5

Αφήστε στην άκρη μέχρι να σφίξει η σοκολάτα και διατηρήστε σε αεροστεγές δοχείο ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί χωρίς να εφάπτονται μεταξύ τους

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας