Ψωμάκια με λιαστές ντομάτες

Πάνε με όλα και πάνε παντού!

ΥΛΙΚΑ

  • 70 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ή από το λάδι των λιαστών ντομάτων
  • 300 γρ. νερό
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι χωριάτικο
  • 200 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 100 γρ. φέτα, σε κομμάτια (προαιρετικό)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • πετσέτα κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψωμάκια με λιαστές ντομάτες

Βήμα 1

Καλύψτε ένα ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 70 γρ. λιαστές ντομάτες και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 3

Προσθέστε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 300 γρ. νερό, 10 γρ. ξηρή μαγιά, 1 κουταλάκι ρίγανη, 1 κουταλάκι ζάχαρη και θερμάνετε 2 λεπτά/37°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 4

Προσθέστε 300 γρ. αλεύρι χωριάτικο, 200 γρ. αλεύρι φαρίνα, 1 κουταλάκι αλάτι, 100 γρ. φέτα σε κομμάτια και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 5

Στη συνέχεια, ζυμώστε 1 λεπτό/ταχύτητα στάχυ.

Βήμα 6

Μοιράστε τη ζύμη στα 2 και πλάστε, το κάθε κομμάτι, σε μπαστούνι. Κόψτε το κάθε μπαστούνι σε 8 ίσα μέρη και πλάστε σε μικρά ψωμάκια, στενόμακρα ή στρογγυλά. Τοποθετήστε τα στο ταψί, καλύψτε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο για περίπου ½ ώρα.

Βήμα 7

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 8

Χαράξτε 2 διαγώνιες γραμμές πάνω σε κάθε ψωμάκι και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο (180°C) για περίπου 25 λεπτά.

Βήμα 9

Τυλίξτε σε πετσέτα κουζίνας, μέχρι να κρυώσουν, για να μείνουν μαλακά μέχρι να σερβίρετε.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι