Σούπα με μήλο και σελινόριζα

Ένας απίθανος συνδυασμός!

ΥΛΙΚΑ

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • λίγα φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 1 /2 κλωνάρι σέλινο, σε κομμάτια
  • 180 γρ. σελινόριζα, σε κομμάτια 3 εκ.
  • 2 πράσινα μήλα καθαρισμένα, κομμένα στα 8
  • 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
  • 800 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 100 γρ. ξινή κρέμα (sour cream)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • σουπιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 20 γρ. ελαιόλαδο, λίγα φύλλα φρέσκο φασκόμηλο και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο τα υπόλοιπα 20 γρ. ελαιόλαδο, 100 γρ. κρεμμύδι κομμένο στα 4, 1 /2 κλωνάρι σέλινο σε κομμάτια και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Προσθέστε 180 γρ. σελινόριζα σε κομμάτια 3 εκ., 2 πράσινα μήλα κομμένα στα 8, τα φύλλα από 2-3 κλωνάρια θυμάρι και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Προσθέστε 800 γρ. νερό, 1 κουταλιά πάστα ζωμού λαχανικών, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και μαγειρέψτε 20 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Στη συνέχεια, πολτοποιήστε 1 λεπτό/ταχύτητα 5-10 αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα.

Βήμα 7

Προσθέστε 50 γρ. ξινή κρέμα και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 4.

Βήμα 8

Μεταφέρετε σε μια σουπιέρα και σερβίρετε γαρνίροντας το κάθε πιάτο με λίγη ακόμα ξινή κρέμα και ραντίζοντας με τα σοταρισμένα φύλλα φασκόμηλου που έχετε αφήσει στην άκρη

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι