Κυριακή 28 Νοε, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τάρτα κολοκύθας

  27/10/2021 06:30
Τάρτα κολοκύθας

Τάρτα κολοκύθας

  27/10/2021 06:30

Ο σεφ Σάββας Μάππουρας προτείνει μία πανεύκολη, πεντανόστιμη τάρτα.

ΥΛΙΚΑ

Βράσιμο κολοκύθας

  • 500 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 500 γρ. κολοκύθα, σε κομμάτια

Ζύμη

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 1 /2 κ.γλ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια και λίγο ακόμα για το βουτύρωμα
  • 1 μέτριο αυγό (55 γρ.) ή κρύο νερό

Γέμιση

  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα αλεσμένη
  • 1 /2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 /2 κ.γλ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλεσμένο γαρίφαλο
  • 340 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 2 αυγά

Συναρμολόγηση και ψήσιμο

λίγη σαντιγί ή παγωτό για το σερβίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πιάτο
  • πλαστική μεμβράνη
  • φόρμα για τάρτες διαμέτρου 26 εκ.
  • πλάστης
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράσιμο κολοκύθας

Βήμα 1

Bάλτε στον κάδο 500 γρ. νερό και 1 κουταλιά ξίδι. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του, ζυγίστε μέσα 500 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια και μαγειρέψτε στον ατμό 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma πάνω σε ένα μικρό πιάτο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει λίγο η κολοκύθα και να στραγγίσει. Ξεπλύνετε τον κάδο.

Ζύμη

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. αλεύρι, 5 γρ. ζάχαρη, 1 /2 κουταλάκι αλάτι, 100 γρ. βούτυρο, 1 μέτριο αυγό (55 γρ.) και ρυθμίστε ταχύτητα στάχυ/1 λεπτό. Πλάστε τη ζύμη σε πλακουτσωτή μπάλα, τυλίξτε σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Γέμιση

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 70 γρ. ζάχαρη, 1 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα, 1 /2 κουταλάκι αλάτι, 1 /2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη, 1 πρέζα αλεσμένο γαρίφαλο, την ψημένη κολοκύθα που έχετε αφήσει στην άκρη, 340 γρ. γάλα εβαπορέ, 2 αυγά και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ ή αφήστε στον κάδο μέχρι να χρειαστεί.

Συναρμολόγηση και ψήσιμο

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Βουτυρώστε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 26 εκ. και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη που έχετε βάλει στο ψυγείο σε φύλλο διαμέτρου 28-29 εκ., ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί, και απλώστε στον πάτο της φόρμας που έχετε ετοιμάσει, ώστε να καλυφθούν και τα τοιχώματα. Τρυπήστε τη βάση της τάρτας με ένα πιρούνι και ψήστε 10 λεπτά.

Βήμα 3

Μεταφέρετε τη γέμιση στη φόρμα πάνω από τη βάση που έχετε μισοψήσει και απλώστε ομοιόμορφα. Ψήστε για ακόμα 45 λεπτά (160°C).

Βήμα 4

Βάλτε σε σχάρα και αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 45 λεπτά προτού σερβίρετε με κρέμα σαντιγί ή παγωτό.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας