Ρέσι

Κυπριακό και παραδοσιακό. Εύκολα φτιάχνεται στο Thermomix, πολύ δύσκολα φτιάχνεται με τον παραδοσιακό τρόπο. Ακολουθείστε βήμα βήμα τη συνταγή και το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει! Συνταγή από: Χρύσω Χαραλαμπίδη

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ. αρνί ψαχνό (μερί) κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1750 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. αλάτι ή 15 γραμμάρια
  • 350 γρ. σιτάρι έτοιμο για ρέσι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

τρυπητή κουτάλα βαθύ δοχείο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Πλένετε το κρέας σας. Βάλτε στον κάδο 450 γρ. αρνί και 1750 γρ. νερό και 15γρ. αλάτι. Ρυθμίστε 15 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1. Ξαφρίστε την επιφάνεια του νερού με τρυπητή κουτάλα, αν χρειάζεται.

Βήμα 2

Ρυθμίστε 30 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1. Δοκιμάστε το κρέας (πρέπει να είναι σχεδόν λιωμένο). Αν δεν είναι λιωμένο, προσθέστε ακόμα 10 λεπτά. Αφού έχει ψηθεί το κρέας, βάλτε μαζί με το ζουμί του σε ένα βαθύ δοχείο και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας και ζυγίστε μέσα το σιτάρι. Βάλτε το καλαθάκι με το σιτάρι κάτω από τρεχούμενο νερό και ξεπλύντε μέχρι το νερό να τρέχει καθαρό και όχι θολό.

Βήμα 4

Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε το κρέας στον κάδο. Προσθέστε 350 γρ. σιτάρι και 1400 γρ. ζουμί από το βράσιμο του κρέατος. Ρυθμίστε 25 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2. Μετά τα 10 λεπτά ελέγξτε αν χρειάζεται και άλλο ζωμό ή αλάτι.

Βήμα 5

Ελέγξτε αν έχει ανοίξει και ψηθεί το σιτάρι. Αν χρειάζεται προσθέστε ακόμα 10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε ένα βαθύ δοχείο και σερβίρετε ζεστό.

Συμβουλές

Λόγω του ότι το νερό στο βράσιμο του κρέατος εξατμίζεται, στο τελικό στάδιο του βρασίματος με το σιτάρι μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε ζεστό νερό.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι