Μπάρες μήλου

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή. Μπάρες μήλου

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια και λίγο επιπλέον για βουτύρωμα
  • 50 γρ. καρύδια
  • 130 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη βανίλιας
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουτερ
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 60 γρ. μήλα, κομμένα σε κύβους 1 εκ.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • τετράγωνη φόρμα για κέικ 20 εκ. αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Βουτυρώστε μια  τετράγωνη φόρμα για κέικ 20 εκ., καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 50 γρ. καρύδια και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 60 γρ. βούτυρο και λιώστε 2 λεπτά/70°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 4

Προσθέστε 130 γρ. αλεύρι, 1 αυγό, 100 γρ. ζάχαρη, 130 γρ. μαύρη ζάχαρη, 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας, 2 κουταλάκια μπέικιν πάουτερ, 1 κουταλάκι αλάτι, ½ κουταλάκι κανέλα και αναμείξτε  20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 5

Προσθέστε 60 γρ. μήλα, τα καρύδια που αλέσατε και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4 με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 6

Μεταφέρετε το μείγμα στην τετράγωνη φόρμα για κέικ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (175°C) για 25 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά, ξεφορμάρετε και βάλτε σε σχάρα να κρυώσει καλά.

Βήμα 7

Αναμείξτε τα υπόλοιπα 30 γρ. ζάχαρη με το υπόλοιπο ½ κουταλάκι κανέλα και ραντίστε όλη την επιφάνεια προτού κόψετε σε μπάρες για να σερβίρετε

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι