Γεμιστό ψωμί με κοτόπουλο και παρμεζάνα

Συνταγή για γεμιστό ψωμί με κοτόπουλο και παρμεζάνα.

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, σε κομμάτια 3-4 εκ.
  • 125 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια 3 εκ.
  • 200 γρ. γάλα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Σάλτσα ντομάτας

  • 250 γρ. φρέσκες ντομάτες, ώριμες,
  • ξεσποριασμένες, κομμένες στα 4
  • 30 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 2
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 8 κλωνάρια μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 10 γρ. κλωνάρι σέλινο, χωρίς τα φύλλα,
  • σε κομμάτια
  • 2-3 φύλλα βασιλικό
  • 2 φύλλα θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι

Γέμιση

  • 115 γρ. τυρί παρμεζάνα, σε κομμάτια
  • 120 γρ. τυρί μοτσαρέλα, σε κομμάτια
  • 70 γρ. πάστα ντομάτας
  • 220 γρ. στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια,
  • ψημένο ή βρασμένο, κομμένο σε κύβους 2 εκ.
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 κ.γλ.. Italian seasoning
  • 1 κ.γλ σκόρδο σε σκόνη

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • πινέλο
  • πλάστη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. κεφαλοτύρι σε κομμάτια 3-4 εκ. και αλέστε 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 125 γρ. βούτυρο σε κομμάτια 3 εκ., 200 γρ. γάλα, 1 /4 κουταλάκι αλάτι και θερμάνετε 2 λεπά/60°C/ταχύτητα 3

Βήμα 3

Προσθέστε 100 γρ. από το αλεσμένο κεφαλοτύρι, 400 γρ. αλεύρι, 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ και ζυμώστε 1 λεπτ./ταχύτητα στάχυ. Μεταφέρτε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύψτε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. Στο μεταξύ συνεχίστε με τη σάλτσα ντομάτας.

Σάλτσα ντομάτας

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες στα 4, 30 γρ. κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, τα φύλλα από 8 κλωνάρια μαϊντανό, 10 γρ. κλωνάρι σέλινο σε κομμάτια, 2-3 φύλλα βασιλικό, 2 φύλλα θυμάρι ή δεντρολίβανο, 1/2 κουταλάκι αλάτι και πολτοποιήστε 1 λεπτό/ταχύτητα 10.

Βήμα 2

Αντικαταστήστε τη μεζούρα με το καλαθάκι και μαγειρέψτε 30 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Γέμιση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Λαδώστε ένα αντικολλητικό χαρτί 40 x 40 εκ. και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 115 γρ. τυρί παρμεζάνα σε κομμάτια και αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 120 γρ. τυρί μοτσαρέλα σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Προσθέστε 60 γρ. από την αλεσμένη παρμεζάνα, τη σάλτσα ντομάτας που έχετε ετοιμάσει, 220 γρ. βρασμένο κοτόπουλο σε κομμάτια 2 εκ. και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 5

Με έναν πλάστη, ανοίξτε φύλλο τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα 24 x 35 εκ. και τοποθετήστε στο ταψί που έχετε ετοιμάσει. Κόψτε τη

ζύμη σε λωρίδες σε τακτά διαστήματα 2 εκ. και στις δύο άκρες της ζύμης, αφήνοντας άθικτο το κέντρο της ζύμης (περίπου 10 εκ.)

Βήμα 6

Απλώστε το μείγμα κοτόπουλου κατά μήκος του κέντρου της ζύμης σε πλάτος 8 εκ. Μπλέξτε τις λωρίδες ζύμης πάνω από το

μείγμα κοτόπουλου ώστε να το καλύψετε εντελώς και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 7

Βάλτε στον κάδο 1 κουταλιά βούτυρο, 1 κουταλάκι Italian seasoning, 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη και λιώστε 2 λεπτά/70°C /ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αλείψτε το ψωμί με πινέλο ζαχαροπλαστικής.

Βήμα 8

Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα 55 γρ. αλεσμένη παρμεζάνα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (170°C) για 30-35 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι