Apple crumble cheesecake

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, Apple crumble cheesecake.

ΥΛΙΚΑ

Βάση

  • 120 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε κομμάτια και λίγο ακόμα για το βουτύρωμα
  • 250 γρ. απλά μπισκότα ή μπισκότα digestive
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη

Στρώση με μήλα

  • 600 γρ. μήλα, χωρίς φλούδα, σε κομμάτια
  • 40 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 /4 κ.γλ. αλεσμένη κανέλα
  • 1 πρέζα αλεσμένο γαρίφαλο
  • 20 γρ. χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο

Γέμιση

  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γλ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας ή ½ κ.γλ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • Κράμπλ
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο, κρύο, σε κομμάτια
  • 10 γρ. αμύγδαλα φιλέ

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

στρογγυλή φόρμα με κούμπωμα ή ταρτιέρα 22-23 εκ. πλαστική μεμβράνη

EΚΤΕΛΕΣΗ

Βάση

Βήμα 1

Βουτυρώστε καλά τον πάτο και τα τοιχώματα μιας στογγυλής φόρμας για κέικ με κούμπωμα ή μιας ταρτιέρας (διαμέτρου 22-23 εκ.) και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 120 γρ. ανάλατο βούτυρο και λιώστε 2 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε 250 γρ. μπισκότα , 30 γρ. καστανή ζάχαρη και θρυμματίστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Απλώστε στον πάτο της φόρμας που έχετε ετοιμάσει και πιέστε ελαφρά για να γίνει μια συμπαγής βάση. Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Στρώση με μήλα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 600 γρ. μήλα χωρίς φλούδα σε κομμάτια, 40 γρ. μαύρη ζάχαρη, 1/4 κ.γλ. κανέλα, 1 πρέζα γαρίφαλο, 20 γρ. χυμό λεμονιού και βράστε χωρίς τη μεζούρα 10 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Γέμιση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 400 γρ. τυρί κρέμα, 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε, 220 γρ. ζάχαρη, 1 1/2 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Προσθέστε 3 αυγά, 1 κρόκο αυγού, και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Βγάλτε τη φόρμα με τη βάση μπισκότου από το ψυγείο, απλώστε από πάνω τα ψημένα μήλα, καλύψτε ομοιόμορφα με τη γέμιση και ψήστε για 10 λεπτά (220°C). Εν τω μεταξύ, πλύνετε και στεγνώστεκαλά τον κάδο και φτιάξτε το κραμπλ.

Κράμπλ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. αλεύρι, 80 γρ. καστανή ζάχαρη, 80 γρ. βούτυρο κρύο και κόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Βάλτε τον κάδο με το κράμπλ στο ψυγείο μέχρι να περάσουν τα 10 λεπτά ψησίματος στο φούρνο από το προηγούμενο βήμα.

Βήμα 2

Βγάλτε τη φόρμα από το φούρνο και κατεβάστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150°C. Απλώστε πάνω από τη γέμιση το κραμπλ  από το ψυγείο, ραντίστε με 10 γρ. αμύγδαλα φιλέ και ψήστε για  ακόμα 45-50 λεπτά ή μέχρι να έχει σχεδόν πήξει η γέμιση. Αφήστε  να κρυώσει για μια ώρα στο σβηστό φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.

Βήμα 3

Αφού κρυώσει καλά, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες προτού σερβίρετε

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι