Σουφλέ με δυο τυριά

Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για βουτύρωμα
  • 65 γρ. αλεύρι φαρίνα και λίγο επιπλέον για αλεύρωμα
  • 250 γρ. τυρί ένταμ, σε κομμάτια
  • 150 γρ. τυρί έμενταλ, σε κομμάτια
  • 390 γρ. γάλα
  • 4 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 1 πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πυρίμαχο σκεύος 30x23 εκ
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε και αλευρώσετε ένα πυρίμαχο σκεύος φούρνου (30 x 23 εκ.) και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. τυρί ένταμ. 150 γρ. τυρί έμενταλ και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα  μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 390 γρ. γάλα, 4 κρόκους αυγών, 60 γρ. βούτυρο, 65 γρ. αλεύρι και βράστε 8 λεπτά/100°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 4

Προσθέστε 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, τα αλεσμένα τυριά και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα βαθουλό μπολ και αφήστε στην  άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Βήμα 5

Τοποθετήστε το χτυπητήρι, προσθέστε τα 4 ασπράδια και αναμείξτε 4 λεπτά/ταχύτητα 3.5, μέχρι να σφίξουν. Μεταφέρετε τη  μαρέγκα στο μπολ με το μείγμα τυριών και αναδιπλώσετε μέχρι να  ενσωματωθούν το δυο μείγματα.

Βήμα 6

Μεταφέρετε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος που έχετε ετοιμάσει και ψήστε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180°C ή μέχρι  το σουφλέ να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε ζεστό.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι