Λαχανόρυζο

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για λαχανόρυζο.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κραμπί, κομμένο σε μεγάλες λωρίδες
  • 650 γρ. νερό
  • 280 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
  • 70 γρ. πάστα ντομάτας
  • 1 κ.γλ. γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1/4 κ.γλ. αλεσμένο κύμινο
  • 65 γρ. χυμό λεμονιού

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • βαθουλή πιατέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. κρεμμύδι κομμένο στη μέση, 50 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Προσθέστε 500 γρ. κραμπί κομμένο σε μεγάλες λωρίδες και μαγειρέψτε 4 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 3

Προσθέστε 650 γρ. νερό, 280 γρ. ρύζι γλασέ, 1 κουταλιά πάστα ζωμού λαχανικών, 70 γρ. πάστα ντομάτας, 1 κουταλάκι γλυκό κόκκινο πιπέρι, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 /4 κουταλάκι κύμινο, τα υπόλοιπα 20 γρ. ελαιόλαδο και μαγειρέψτε 17 λεπτά/100°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2.

Βήμα 4

Μεταφέρετε σε μια βαθουλή πιατέλα και αφήστε να απορροφήσει όλα τα υγρά.

Βήμα 5

Προσθέστε 65 γρ. χυμό λεμονιού και ανακατέψτε ελαφρά με τη σπάτουλα προτού σερβίρετε.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι