Κυριακή 22 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Μακαρόνια βίδες με αμύγδαλα και βασιλικό

  31/08/2021 06:33
Μακαρόνια βίδες με αμύγδαλα και βασιλικό

Μακαρόνια βίδες με αμύγδαλα και βασιλικό

  31/08/2021 06:33

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για μακαρόνια βίδες με αμύγδαλα και βασιλικό

ΥΛΙΚΑ

Γαρνίρισμα

100 γρ. χαλλούμι, σε κομμάτια

Σάλτσα ντομάτας με αμύγδαλα και βασιλικό

  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 70 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 850 γρ. φρέσκες ντομάτες, ώριμες, κομμένες στα 4
  • 3 κλωνάρια φράσκο βασιλικό (μόνο τα φύλλα)

Μακαρόνια βίδες

  • 1500 γρ. νερό
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. μακαρόνια βίδες

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • πιατέλα για μακαρονάδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γαρνίρισμα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. χαλλούμι σε κομμάτια και αλέστε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Σάλτσα ντομάτας με αμύγδαλα και βασιλικό

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 2-3 σκελίδες σκόρδο, 70 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, 40 γρ. ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι αλάτι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 3

Προσθέστε 20 γρ. αλεύρι, 850 γρ. ντομάτες κομμένες στα 4, τα φύλλα από 3 κλωνάρια βασιλικό και κόψτε 8 δευτερόλετα/ταχύτητα 7.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, μαγειρέψτε 20 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο μπολ και διατηρήστε ζεστή μέχρι να βράσετε τα μακαρόνια.

Μακαρόνια βίδες

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 1500 γρ. νερό και βράστε 14 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 2

Προσθέστε 1 κουταλάκι αλάτι, 5 γρ. ελαιόλαδο, 400 γρ. μακαρόνια βίδες και μαγειρέψτε όσο χρόνο αναγράφεται στη

συσκευασία/100°/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1 ή μέχρι να γίνουν al dente.

Βήμα 3

Σουρώστε τα μακαρόνια στο Varoma, μεταφέρετε σε πιατέλα για μακαρονάδες, περιχύστε με τη σάλτσα που έχετε αφήσει στην άκρη, ανακατέψτε, ραντίστε με το αλεσμένο χαλλούμι που έχετε αφήσει στην άκρη και σερβίρετε αμέσως

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας