Κυριακή 22 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Κοτόπουλο με φιστίκια και τσίλι

  21/08/2021 06:53
Κοτόπουλο με φιστίκια και τσίλι

Κοτόπουλο με φιστίκια και τσίλι

  21/08/2021 06:53

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

  • 20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, σε κομματάκια
  • 50 γρ. κρασί ρυζιού (mirin)
  • 50 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 500 γρ. κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλα, χωρίς πέτσα, σε λωρίδες (κινέζικο)
  • 60 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 100 γρ. φιστίκια, χωρίς κέλυφος, άψητα
  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες
  • 150 γρ. πράσινη πιπεριά, σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες
  • 150 γρ. κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες
  • 1 κ.γλ. σπιτική πάστα ζωμού κοτόπουλου
  • 100 γρ. νερό
  • 2 κ.γλ. σάλτσα τσίλι
  • 30 γρ. κορν φλάουερ, διαλυμένο σε
  • 50 γρ. κρύο νερό

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • βαθουλή πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ σε κομματάκια, 50 γρ. κρασί ρυζιού, 50 γρ. σάλτσα σόγια και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέστε 500 γρ. κοτόπουλο σε λωρίδες, ανακατέψτε και αφήστε να μαριναριστεί για τουλάχιστον ½ ώρα.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 20 γρ. ηλιανθέλαιο, 100 γρ. φιστίκια και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε στο καλαθάκι και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 20 γρ. ηλιανθέλαιο, 100 γρ. κρεμμύδι σε φέτες, 150 γρ. πράσινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες, 150 γρ. κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες και σοτάρετε 2 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε στο καλαθάκι με τα φιστίκια και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το χτυπητήρι, προσθέστε τα υπόλοιπα 20 γρ. ηλιανθέλαιο, 500 γρ. μαριναρισμένο κοτόπουλο και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Προσθέστε 1 κουταλιά πάστα ζωμού, 100 γρ. νερό, 2 κουταλάκια σάλτσα τσίλι, 30 γρ. κορν φλάουερ διαλυμένο σε 50 γρ. νερό και σοτάρετε 15 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε ζεστό.

Συμβουλές

Συνοδέψτε με ρύζι.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας