Ριζογκοφρέτες

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή.

YΛΙΚΑ

  • 30 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα
  • 3 παστά βερίκοκα, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα, σε κομμάτια
  • 100 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια 3 εκ.
  • 50 γρ. γάλα
  • 60 γρ. μέλι
  • 20 γρ. ζάχαρη βανίλιας, σπιτική
  • 250-300 γρ. σπόρους δημητριακών (ποπ
  • ρυζιού)
  • 30 γρ. σταφίδες

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • Ταψί 20 x 30 x 3 εκ.
  • πλατική μεμβράνη
  • μπολ σε αντικολλητικό χαρτί
  • αεροστεγές δοχείο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Καλύψτε ένα ταψί 20 x 30 x 3 εκ. με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 30 γρ. αμύγδαλα, 3 βερίκοκα και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. λευκή σοκολάτα, 100 γρ. βούτυρο, 50 γρ. γάλα, 60 γρ. μέλι, 20 γρ. ζάχαρη βανίλιας και θερμάνετε 3 λεπτά/50°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 4

Προσθέστε 250-300 γρ. ποπ ρυζιού, τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και βερίκοκα, 30 γρ. σταφίδες και αναμείξτε 40 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2, βοηθώντας με τη σπάτουλα. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί πιέζοντας πολύ καλά και απλώνοντας ομοιόμορφα.

Βήμα 5

Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 6

Αναποδογυρίστε σε πλαστικό κοπής και κόψτε στη μέση κατά μήκος και μετά σε 16 ορθογώνια κομμάτια. Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε στο ψυγείο ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί σε αεροστεγές δοχείο.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι