H Γαλάτεια Παμπορίδη ετοιμάζει τιραμισού με το Thermomix

Η Γαλάτεια Παμπορίδη μας προτείνει ένα λαχταριστό και δροσερό γλυκό για τους καλοκαιρινούς μήνες. Όλα δένουν αρμονικά με τη βοήθεια του Thermomix.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. νερό
  • 20 γρ. στιγμιαίο καφέ
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. λικέρ καφέ
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος (τουλάχιστον
  • 35% λιπαρά)
  • 1 αυγό
  • 3 κροκάδια
  • 500 γρ. τυρί mascarpone
  • 35 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 30 μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 2-3 κ.σ κακό για γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • βαθύ-μεγάλο μπολ
  • μπολ
  • ορθογώνιο σκεύος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 500 γρ νερό και επιλέξτε την λειτουργία "Βραστήας". Μεταφέρετε το ζεστό νερό σε ένα μεγάλο-βαθύ μπολ και ανακατέψτε με τα 20 γρ. στιγμιαίο καφέ και τα 20 γρ. ζάχαρη.

Προσθέστε 45 γρ. λικέρ καφέ και ανακατέψτε καλά. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει. Ξεπλύνετε τον κάδο με κρύο νερό.

Βήμα 2

Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε 250 γρ. κρέμα γάλακτος στον κάδο και χτυπήστε στην ταχύτητα 3, χωρίς να έχετε ρυθμίσει το χρόνο, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα, προσέχοντας ώστε να αποφύγετε το υπερβολικό χτύπημα.

Μεταφέρετε σε ένα μπολ και βάλτε στο ψυγείο. Μην αφαιρέσετε το χτυπητήρι.

Βήμα 3

Προσθέστε στον κάδο 1 αυγό, 3 κροκάδια, τα υπόλοιπα 120 γρ. ζάχαρη, και ρυθμίστε 6 λεπτά/65°C/ταχύτητα 4. Αφαιρέστε το χτυπητήρι.

Βήμα 4

Προσθέστε 166 γρ. τυρί mascarpone και ρυθμίστε 2 λεπτά/ταχύτητα 3. Απότ ο άνοιγμα της μεζούρας προσθέστε σταδιακά τα υπόλοιπα 334 γρ. τυρί mascarpone, 35 γρ. κονιάκ και το 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας. Μεταφέρετε το μείγμα στο μεγάλο-βαθύ μπολ με την χτυπημένη κρέμα και ανακατέψτε με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 5

Βουτήξτε ένα-ένα τα σαβουαγιάρ στο μπολ με το νερό, τον καφέ και την ζάχαρη. Καλύψτε τη βάση ενός ορθογωνίου σκεύους.

Καλύψτε με την μισή δόση του μείγματος με το τυρί mascarpone.

Καλύψτε με ακόμα μια στρώση σαβουαγίαρ βουτηγμένα στο μείγμα του καφέ και καλύψτε ξανά με το υπόλοιπο μείγμα με το τυρί mascarpone. Πασπαλίστε με 2-3 κουταλιές κακάο και μεταφέρετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρετε

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι