Γεμιστή πίτσα με μοτσαρέλα, μπέικον και ντοματίνια

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 130 γρ. μοτσαρέλα σε κομμάτια (4-5 εκ.)
  • 320 γρ. νερό
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 10 γρ. μαγιά ( 1 φακελάκι)
  • 500 γρ. αλεύρι χωριάτικο
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Σάλτσα ντομάτας

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ντομάτες φρέσκες ή σε κονσέρβα
  • 50 γρ. πάστα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 /2 κουταλάκι πιπέρι

Γαρνίρισμα

  • 150 γρ. μοτσαρέλα σε κομμάτια (4-5 εκ.)
  • 100 γρ. μπέικον, σε κομμάτια ( 3 - 4 εκ.)
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 φύλλα σπανάκι (baby spinach)
  • 50 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση λίγα φύλλα βασιλικού, φρέσκα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ ταψί πίτσας διαμέτρου 35εκ
  • αντικολλητικό χαρτί
  • ταψί φούρνου
  • πλαστική μεμβράρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 130 γρ. μοτσαρέλα και κόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 320 γρ. νερό, 20 γρ. ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι ζάχαρη, 10 γρ, μαγιά και θερμάνετε 3 λεπτά/37°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 3

Προσθέστε 500 γρ. αλεύρι χωριάτικο, 1 κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 4

Ζυμώστε 3 λεπτά/ταχύτητα στάχτυ, χωρίς τη μεζούρα. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να φουσκώσει να διπλάσει σε μέγεθος. Εν τω μεταξύ φτιάξτε τη σάλτσα ντομάτας.

Σάλτσα ντομάτας

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 1 σκελίδα σκόρδο, 100 γρ. κρεμμύδι, 20 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε 300 γρ. ντομάτες, 50 γρ. πάστα ντομάτας, 1 κουταλάκι ζάχαρη, 1 κουταλάκι ρίγανη, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 /2 κουταλάκι πιπέρι πολτοποιήστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.

Βήμα 4

Μαγειρέψτε 10 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο μπολ και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε τον κάδο.

Γαρνίρισμα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. μοτσαρέλα και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. μπέικον, 15 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε στο καλαθάκι και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί. Ανοίξτε τη ζύμη σε διάμετερο 35 εκ.. Αφήστε κενό περίπου 4-5 εκ. και ραντίστε τα 130 γρ. αλεσμένη μοτσαρέλα περιμετρικά γύρω στην άκρη της ζύμης. Διπλώστε τη ζύμη που περισσεύει πάνω από το αλεσμένο τυρί και πιέστε ελαφρά να κλείσει. Μεταφέρετε την πίτσα με το αντικολλητικό χαρτί σε ταψί φούρνου ή σε ταψί πίτσας διαμέτρου 35εκ. Τρυπήστε το κέντρο της βάσης με ένα πιρούνι.

Βήμα 4 

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 10 λεπτά.

Βήμα 5

Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα πάνω στη βάση. Καλύψτε με τα 150 γρ. αλεσμένη μοτσαρέλα και το σοταρισμένο μπέικον. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 20 λεπτά.

Βήμα 6

Γαρνίρετε με τα φύλλα σπανάκι, 50 γρ. ντοματίνια, τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

Συμβουλές

Μπορείτε να αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο, στο ψυγείο την σάλτσα ντομάτας που έχει απομείνει. Η σάλτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν σάλτσα για κοτόπουλο ή σπαγγέτι

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι