Δευτέρα 17 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Burger μανιταριών

  12/08/2021 06:30
Burger μανιταριών

Burger μανιταριών

  12/08/2021 06:30

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μανιτάρια portobello (μέτριο μέγεθος), κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. γλυκοπατάτα, σε κομμάτια 5-6 εκ.
  • 200 γρ. κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 6 κλωνάρια μαϊντανό, τα φύλλα μόνο
  • 90 γρ. καπήρα
  • 130 γρ. ηλιόσπορους
  • 70 γρ. πάστα ντομάτας
  • 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 /2 κ.γλ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. μανιτάρια και κόψτε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. γλυκοπατάτα, 200 γρ. κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 20 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 3

Προσθέστε τα μανιτάρια που αφήσατε στην άκρη, 6 κλωνάρια μαϊντανό, 90 γρ. καπήρα, 130 γρ. ηλιόσπορος, 70 γρ. πάστα ντομάτας, 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 /2 κουταλάκι πιπέρι και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4 με τη βοήθεια της σπάτουλας. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 4

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Μοιράστε το μείγμα σε 6 μπάλες (περίπου 200 γρ. η καθεμία) και σχηματίστε τα burgers.

Βήμα 5

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 30 λεπτά.

Βήμα 6

Σερβίρετε σε φρατζολάκι με σάλτσα αβοκάντο και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Συμβουλές

Μπορείτε να φτιάξετε το μείγμα από την προηγούμενη μέρα και να φυλάξετε στο ψυγείο.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας