Burger μανιταριών

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μανιτάρια portobello (μέτριο μέγεθος), κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. γλυκοπατάτα, σε κομμάτια 5-6 εκ.
  • 200 γρ. κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 6 κλωνάρια μαϊντανό, τα φύλλα μόνο
  • 90 γρ. καπήρα
  • 130 γρ. ηλιόσπορους
  • 70 γρ. πάστα ντομάτας
  • 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 /2 κ.γλ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. μανιτάρια και κόψτε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. γλυκοπατάτα, 200 γρ. κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 20 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 3

Προσθέστε τα μανιτάρια που αφήσατε στην άκρη, 6 κλωνάρια μαϊντανό, 90 γρ. καπήρα, 130 γρ. ηλιόσπορος, 70 γρ. πάστα ντομάτας, 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 /2 κουταλάκι πιπέρι και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4 με τη βοήθεια της σπάτουλας. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 4

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Μοιράστε το μείγμα σε 6 μπάλες (περίπου 200 γρ. η καθεμία) και σχηματίστε τα burgers.

Βήμα 5

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 30 λεπτά.

Βήμα 6

Σερβίρετε σε φρατζολάκι με σάλτσα αβοκάντο και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Συμβουλές

Μπορείτε να φτιάξετε το μείγμα από την προηγούμενη μέρα και να φυλάξετε στο ψυγείο.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι