Σάββατο 21 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας

  11/08/2021 06:30
Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας

Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας

  11/08/2021 06:30

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ. μπισκότα Μarie (2 πακέτα)
  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 250 γρ. ταχίνι, αχτύπητο
  • 200 γρ. νερό
  • 50 γρ. φυτικό βούτυρο
  • λίγο σουσάμι καβουρδισμένο ή ξύσμα μαύρης σοκολάτας για γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • στενόμακρη φόρμα ψωμιού 30 εκ.
  • πλαστική μεμβράνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βουτυρώστε μια στενόμακρη φόρμα ψωμιού 30 εκ. και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. μπισκότα και αλέστε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Σπάστε τα υπόλοιπα 200 γρ. μπισκότα στο χέρι και προσθέστε στο μπολ με τα αλεσμένα μπισκότα. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια και αλέστε 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 4

Προσθέστε 250 γρ. ταχίνι, 200 γρ. νερό, 50 γρ. φυτικό βούτυρο και λιώστε 5 λεπτά/80°C/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε στο μπολ με τα μπισκότα και αναμείξτε με τη σπάτουλα. Μεταφέρετε στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και απλώστε ομοιόμορφα. Βάλτε στο ψυγείο για περίπου 10 ώρες να πήξει.

Βήμα 5

Ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα, γαρνίρετε με λίγο καβουρδισμένο σουσάμι και διατηρήστε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας